Gå til hovedinnhold

Fylte bringebærhjerter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Disse småkakene, kjent som «linzer cookies» på engelsk er en klassiker i julebaksten. Men de kan også gledes på valentines eller morsdag! Hver kake består av to kjeks, der den øverste har et vindu av smeltet perlesukker som viser det søte laget med bringebærsyltetøy i midten. Med et hint av krydret ingefær blir disse hjerteformede kjeksene garantert en vinner i kakeboksen. For å lage kakene trenger du to former i ulike størrelse: en liten figur, f.eks. et hjerte/stjerne og en større figur som er minst 0.5 cm større enn den minste figuren. Har du ikke slike former, kan du f.eks. bruke et drikkeglass og en større kork. (Vær kreativ!) 1 oppskrift gir ca. 20 bringebærhjerter.

Total tid: 1 t 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
hjerteformede kjeks med bringebærsyltetøy i midten.
Søte bringebærfylte hjerterkjeks er perfekt til julekaffen. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på stekeovnen
    Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir. Finn frem en rund pepperkakeform (eller et glass du kan stikke ut former med) og en mindre hjerteform.

  2. Ta frem en bakebolle
    Rør margarin og begge typer sukker jevnt. Rør deretter inn soyayoghurt.

  3. Bland inn de tørre ingrediensene
    Mål opp de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Alt utenom perlesukkeret og syltetøyet skal med. Bland det hele godt sammen til du har en fast deig. Det er greit om den er litt klissete.

  4. Del deigen og kjevle de ut
    Del deigen i fire, og kjevle ut en etter en del på godt melet kjøkkenbenk. Deigen skal være mellom 0.3 og 0.5 centimeter tykk.

  5. Trykk ut kakeformene
    Start med å trykke ut kaker med den største formen. På halvparten av kakene trykker du også inn den mindre formen – cirka midt i kaken.(Dette kommer til å bli vinduet til syltetøyet). Ta ut den midterste deigen, og legg den ytterste på stekebrettet. Legg også de hele kakene på stekebrettet. Resten av deigen elter du sammen med neste emne av deig, og gjentar prosessen til du ikke har mer deig igjen.

  6. Stek første omgang i ovnen
    Fordel perlesukkeret utover de kakene som har hull i midten. Stek i 10 minutter.

  7. Avkjøl kakene og legg til syltetøy
    Avkjøl kakene et par minutter før du monterer dem. Smør et tynt lag med syltetøy utover den ene siden av de hele kakene, og legg kakene med hull i midten over – med perlesukkeret opp. Gjenta med alle kakene. Kakene oppbevares i kjøleskap i tett boks.