Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på stekeovnen
Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle to stekebrett med bakepapir. Finn frem en rund pepperkakeform (eller et glass du kan stikke ut former med) og en mindre hjerteform.
Ta frem en bakebolle
Rør margarin og begge typer sukker jevnt. Rør deretter inn soyayoghurt.
Bland inn de tørre ingrediensene
Mål opp de tørre ingrediensene og bland inn i de våte. Alt utenom perlesukkeret og syltetøyet skal med. Bland det hele godt sammen til du har en fast deig. Det er greit om den er litt klissete.
Del deigen og kjevle de ut
Del deigen i fire, og kjevle ut en etter en del på godt melet kjøkkenbenk. Deigen skal være mellom 0.3 og 0.5 centimeter tykk.
Trykk ut kakeformene
Start med å trykke ut kaker med den største formen. På halvparten av kakene trykker du også inn den mindre formen – cirka midt i kaken.(Dette kommer til å bli vinduet til syltetøyet). Ta ut den midterste deigen, og legg den ytterste på stekebrettet. Legg også de hele kakene på stekebrettet. Resten av deigen elter du sammen med neste emne av deig, og gjentar prosessen til du ikke har mer deig igjen.
Stek første omgang i ovnen
Fordel perlesukkeret utover de kakene som har hull i midten. Stek i 10 minutter.
Avkjøl kakene og legg til syltetøy
Avkjøl kakene et par minutter før du monterer dem. Smør et tynt lag med syltetøy utover den ene siden av de hele kakene, og legg kakene med hull i midten over – med perlesukkeret opp. Gjenta med alle kakene. Kakene oppbevares i kjøleskap i tett boks.