Gå til hovedinnhold

Dessertsalat med fiken, bær og portvin

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne enkle dessertsalaten er en perfekt avslutning etter et tyngere hovedmåltid. Her kombineres smaken fra søte fiken, kirsebær og syrlig appelsinjuice sammen med bringebær rullet i et knasende nøttetrekk. Lønnesirupen gir en mild karamellnote, perfekt sammen med den runde portvinen. Rett og slett en uforglemmelig dessert som garantert vil imponere gjestene. Serves gjerne som en del av en 3-retters med hjemmelaget spinatravioli til forrett og Sopp-Wellington som hovedrett. Oppskrift på dessertsalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Små stettglass fylt med ferske fiken, bær, saus og et dryss hakkede nøtter.
Festlig dessertsalat med en balansert og frisk smak! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok frukten
    Varm portvin, appelsinjuice, lønnesirup og eplecidereddik i en liten kjele. Tilsett fiken og kirsebær, og bland godt. Ta kjelen av varmen og la frukten avkjøle seg.

  2. Dypp bringebærene i knuste nøtter
    Smelt smøret i en annen kjele. Dypp bringebærene i smøret. Dypp halvparten i finhakket pistasjnøtter og resten i knuste kjeks for å lage en sprø og smakfullt trekk.

  3. Sett sammen dessertsalaten
    Fordel bringebærene med nøttetrekk, fiken og kirsebær i 4 serveringsskåler. Topp med rips eller andre friske bær, og pynt med mynteblader om ønskelig.