Gå til hovedinnhold

Burrito med bønner og tofurøre

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Med bønner og tofu er denne burritoen fullpakket med plantebaserte proteiner. Tofuen tilberedes i stekepannen, med en smak og konsistens som minner om eggerøre – men bedre for både helsen din og planeten. Retten fungerer også utmerket til frokost. Ca. 2-6 porsjoner. Oppskriften på vegansk burrito har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En saftig vegansk burrito med tofurøre og salat delt i to.
Burrito med bønner og vegansk eggerøre passer like godt til frokost som til lunsj. Foto: Eating For Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Stekte bønner: varm opp en stekepanne med litt olje
    Stek løken til den blir blank, ca. 2 minutter. Tilsett ingefær og hvitløk, og la det steke i 30 sekunder. Ha i de tørre krydderne og stek i ett minutt til. Tilsett bønnene, de hakkede tomatene og litt salt og pepper. Kok opp, reduser varmen, og la det småkoke i ca. 20 minutter til blandingen tykner. Mos bønnene med en gaffel for å lage en grov puré med tekstur.

  2. Lag tofurøre
    Smuldre tofuen i en bolle og bland inn gurkemeie, næringsgjær, plantebasert melk, svart salt og pepper. Varm opp en panne med litt olje, stek sjalottløken i et par minutter til den er myk. Tilsett tofublandingen og stek videre i 2–3 minutter under omrøring. Sett til side.

  3. Ta frem en liten kjele til tomatsalsaen
    Varm kjelen med litt olje. Stek rødløken i 2 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i ca. 10 minutter til tomatene er myke, men fortsatt har litt tekstur. Smak til med salt og pepper.

  4. Varm tortillalefsene
    Varm opp tortillalefsene på begge sider i en tørr stekepanne.

  5. Fyll lefsen
    Legg en lefse på en tallerken, og fordel en skje med stekte bønner, en skje tofurøre, en skje tomatsalsa og litt hakket spinat nær kanten der du starter å rulle. Rull burritoen tett sammen, skjær den på skrå, og server!