Gå til hovedinnhold

Barbecue-tempeh med rødbetskiver og ovnsbakt flaskegresskar

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Har du prøvd tempeh i matlaging før? Slik som tofu, er tempeh plantebasert og er proppet med protein! Den indonesiske ingrediensen, som har blitt brukt i over tusen år, er laget av fermenterte bønner. Men den kan smake akkurat hva du vil, da den absorberer smakene svært godt! I denne oppskriften marinerer du tempeh med barbecuesaus som du deretter balanserer på et tårn av rødbetskiver og dampet grønnkål. Toppet med strimler av ovnsbakt flaskegresskar, har du en imponerende rett som både smaker og ser fantastisk ut. Oppskriften er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
barbecue-tempeh på toppen av rødbedskiver, toppet med ovnsbakt flaskegresskar.
Tryll frem en enkel, plantebasert rett som virkelig imponerer med tempeh. Foto: Eating for Tomorrow.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok rødbetene i en stor kjele
    Kok opp vann i en stor kjele og tilsett kaffebønnene. Legg i betene og la dem småkoke i 5–10 minutter til de begynner å bli møre. Ta dem ut og la dem avkjøles nok til å kunne håndteres. Gni av skallet og del hver bete i to.

  2. Tilbered de kokte betene i en stor kjele
    Smelt smøret i en stor kjele og tilsett grønnsaksbuljong. Legg betene i med snittsiden ned, dekk med bakepapir og la dem småkoke forsiktig i ca. 30 minutter.

  3. Bak flaskegresskaret
    Legg de tynne strimlene av butternut på et stekebrett og bak i ovnen på 160 °C i 5–10 minutter til de er møre.

  4. Tilbered tempeh i ovnen
    Vend tempehstrimlene i barbecuesausen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 10 minutter på 160 °C.

  5. Forbered svart eller grønnkål
    Damp eller forvell kålen i et par minutter til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sett til side.

  6. Kok soppen raskt
    Kok opp vann og legg i de tynne soppskivene. La dem koke i maks 30 sekunder før du siler av vannet. Vend soppstrimlene i avokadoolje og smak til med litt salt og pepper. Tilsett hakket persille. Sett til side.

  7. Dander retten på en tallerken
    Skjær betene i tynne skiver og legg dem på tallerkenen. Dryss over litt estragon. Legg på litt svartkål og bygg opp i tre lag med vekselsvis beter og kål. Topp med barbecue-tempeh, deretter ovnsbakt flaskegresskar og soppen. Avslutt med å dryppe litt ekstra barbecuesaus rundt retten.