Gå til hovedinnhold

Bakt søtpotet med indisk daal

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør du en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten! Denne oppskriften på bakt søtpotet er fra kokeboken Sykt Billig av Mari Hult og Kjersti Grønseth. Trikset for å gjøre retten så billig som mulig er å bruke tørkede linser (og handle dem i en internasjonal matbutikk), samt å kjøpe grønnsakene samme sted, eller på et sted der grønnsakene er litt billigere enn de «vanlige» dagligvarebutikkene. Se for eksempel i  grønnsakshandler og gårdsutsalg. Lag det krydrede fyllet mens søtpoteten er i ovnen. Resultatet blir mye mat, smak og næring for pengene. Elsker du bakt potet? Sjekk ut oppskriften på bakt potet med kremet kantarellsaus og bakt potet med tacokrydra kikerter!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål bakt søtpotet med indisk daal som fyll. Toppet med frisk koriander og vegansk rømme.
Topp bakt søtpotet med indisk daal med litt frisk koriander og en klatt vegansk rømme! Foto: Sykt Billig

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på stekeovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 °C. Finn fram en stor ildfast form.

  2. Bak søtpoteten
    Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.

  3. Tilbered daalen i mellomtiden
    Gjør klar daalen mens søtpotetene står i ovnen. Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og hvitløk.

  4. Ta frem en gryte til daalen
    Ha oljen i en gryte på medium til høy temperatur. Tilsett løk og hvitløk, surr i et par minutter.

  5. Tilsett krydder
    Tilsett deretter spisskummen, koriander, gurkemeie og chilipulver, surr i et par minutter til – det skal begynne å lukte godt nå.

  6. Rør inn ingredienser og la gryten koke
    Rør inn linser, hell på vann og tomater. La det koke opp, skru deretter av varmen ned litt, og la gryten koke til linsene er gått helt i oppløsning. Smak til med salt.

  7. Sett sammen de bakte søtpotetene og server
    Server søtpotetene rykende varme – topp dem med daal, koriander og vegansk rømme.