Komiteen, med navnet Climate Change Committee , fungerer som den britiske regjeringens offisielle rådgiver på klimaspørsmål. Deres siste rapport, Seventh Carbon Budget, har fokus på hvordan Storbritannia kan redusere karbonutslipp, og inkluderer svært spesifikke anbefalinger om å drastisk redusere kjøtt- og meieriprodukter i kostholdet og heller erstatte disse med alternative proteinkilder fra planteriket.
Her er bare noen av komiteens nyeste anbefalinger til den britiske regjeringen:
- Reduksjon i inntak av kjøtt og meieriprodukter. Kjøttforbruk - og da spesielt forbruket av rødt kjøtt - burde kuttes med så mye som 25-30 prosent før 2040, og det anbefales at inntak av meieriprodukter kuttes med så mye som 20 prosent i løpet av samme tidsperiode. Animalske proteiner må erstattes med proteiner fra planteriket.
- Færre kyr og sauer. Antallet kyr, kveg og sauer i landet burde minske med minst 27 prosent for å redusere utslipp. Dette ville også frigjøre store jordbruksarealer som kan brukes til å plante skog, dyrke torv og til å dyrke mer økologiske avlinger av korn og grønt.
- Reduksjon i jordbruksutslipp. Utslipp av jordbruk burde reduseres med så mye som 39 prosent innen 2040, og dette kan oppnås ved å forbedre produktivitet og redusere bruk av kunstgjødsel.
- Unngå 'karbonlekkasjer.' Man skal ikke importere mer kjøtt og meieriprodukter for å gjøre opp for mindre produksjon av dete på hjemmebane.
- Øke forbrukerkunnskap og senke priser. Kunnskap rundt plantebaserte kosthold må økes, og husstander med lavere inntekt enn gjennomsnittet må motta økonomisk støtte slik at de har råd til å legge om kostholdet til å spise mer plantebasert. Bedre merking av matvarer og matprodukter anbefales også.