Da den årlige Bafta utdelingen ( British Academy Film Awards ) gikk av stabelen i London tidligere denne måneden, var det ikke bare film og TV som stod i fokus, men også bærekraft og plantesentrisk mat. Og det skortet selvsagt ikke på kreative retter når hundrevis av celebre gjester inntok Royal Festival Hall i den britiske hovedstaden.
For under årets prisutdeling - som var den 78ende i rekken - fikk man ikke bare servert spiselige popcorn-begre, men også både vegansk kaviar og 'zero waste' retter laget på matrester som ellers ville endt opp i søpla eller som kompost.
Fokus på plantesentrisk mat og bærekraft
Ifølge avisen The Guardian fikk de rundt 2000 gjestene ved årets Bafta-seremoni servert en tre-retters meny som hadde bærekraft som gjennomgående tema. Dette var på oppfordring fra det Britiske Akademiet for Film og TV, som i en årrekke har satset på å promotere bærekraft så langt det lar seg gjøre.
Blant rettene som har fått mest oppmerksomhet i etterkant av prisutdelingen var porsjonen med vegansk kaviar som alle gjestene fikk utdelt, som var laget av sjøgress i stedet for fiskeegg. Den veganske kaviaren ble servert i en gjenbrukbar boks med den kjente Bafta-logoen på, sammen med en skive surdeigsbrød.