Gå til hovedinnhold

En håndfull ingredienser er alt som skal til for å lage plantebasert cottage cheese 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 29. august

Cottage cheese-dilla florerer på TikTok og Instagram, og selv om tradisjonell cottage cheese er laget av kumelk, visste du at det faktisk går helt fint å nyte den trendy ‘osten’ i en helt plantebasert versjon?

Fra i salater og bakverk og sammen med frukt eller på knekkebrød, cottage cheese har hatt en renessanse de siste par årene, mye takket være det høye proteininnholdet og alle #cottagecheese videoene som har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

Og den beste nyheten? Du kan lage din egen, helt veganske ‘cottage cheese’ med tofu.

Skuespiller Maggie Baird, som er veganer og mamma til ingen ringere enn popstjerne Billie Eilish, har nemlig en oppskrift på vegansk cottage cheese – og ikke bare er denne enkel å lage, den er minst like anvendelig, kremete og smakfull som originalen.

I et innlegg på nettsiden til sin ideelle organisasjon, Support + Feed delte Baird oppskriften, som hun lover er ‘enda bedre’ enn originalen.

For å lage Bairds plantebaserte cottage cheese trenger du silkemyk tofu som du har blendet i en blender, samt fast tofu skjært i småbiter, i tillegg til plantebasert yoghurt, sitronjuice (for smakens skyld), samt en klype salt og litt hvitløkspulver.

Resultatet?

En syrlig cottage cheese som smaker like godt på brødskiva eller salaten som den gjør servert sammen med frukt eller bær, eller uansett hvordan du foretrekker å spise cottage cheese.

Kremete og god

Baird er ikke den eneste som har forsøkt seg på en plantebasert utgave av cottage cheese, så klart, noe et enkelt Pinterest-søk vil kunne avsløre.

– Før jeg ble veganer i 2011 spiste jeg egentlig alle slage meieriprodukter, men cottage cheese var uten tvil nederst på listen. Jeg likte ikke den sure smaken, men denne plantebaserte versjonen? En innertier. Denne cottage cheesen er absolutt mer syrlig enn sur, men er minst like kremete og med de samme bitene i som man forbinder med cottage cheese, forklarer oppskriftsutvikler Lori Rasmussen, som skriver bloggen My Quiet Kitchen, til nettmagasinet VegNews.

Les også