For å sette sammen en liste av nominasjoner henter magasinet inn tips fra sine journalister og korrespondenter over hele verden, før man så kåret vinnerne. Og for 2025, som nå begynner å nærme seg slutten, har Time Magazine nå annonsert årets vinnere – og blant dem befinner det seg ikke bare ett, men flere veganske produkter og oppfinnelser.
Det kjente magasinet, som har blitt utgitt siden 1923, har nemlig listet opp alt fra fisk dyrket i bioreaktorer til smør laget av karbon som noen av årets mest spennende matteknologiske innovasjoner i året som har gått. I tillegg til dette er den den prestisjetunge listen i år utvidet til å omfatte hele 300 produkter og teknologier, det største antallet i magasinets historie.

Hver innovasjon eller produkt ble vurdert ut fra en rekke faktorer, ifølge magasinet selv, og inkluderer originalitet, effektivitet og ambisjon. I år som tidligere strekker de nominerte produktene eller firmaene seg over en rekke kategorier, blant annet mat og drikke, landbruk, bærekraft, grønn teknologi og sosial påvirkning.
Dyrket sjømat, smør uten dyr og planter og godteri uten animalsk gelatin på vinnerlisten
Når det gjelder matteknologi, så inneholder 2025-listen nytenkninger som dyrket sjømat, animalsk- og plantefritt smør, veganske vingummier, mykoprotein og mer.