Gå til hovedinnhold

Grønnkål- og cashew­dipp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne grønne, kremete dippen av grønnkål (eller svartkål om du foretrekker) og cashewnøtter er både næringsrik og smakfull. Sprø sennepsfrø og mild hvitløk gir dybde, mens næringsgjær og cashewnøtter sørger for en kremete tekstur, helt uten meieriprodukter. Resultatet er en helt plantebasert dipp som passer perfekt til ferskt brød, grønnsaksstaver, wraps eller som tilbehør til varme retter. En enkel, men imponerende oppskrift som løfter enhvert meze- eller tapasbord. Her bruker du bløtlagte cashewnøtter (bløtleggingen er ikke med i totaltiden). På Veggisnytt kan du prøve flere fargerike dipper som byr på spennende smaker, slik som bakt pastinakk- og kikertdip og bakt hvitløks- og rømmedipp. Dippoppskriftene har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. 1 porsjon gir ca. 350 ml dipp.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Grønn, kremete cashewdipp med grønnkål i en ildfast skål.
Kremete cashewdipp med grønnkål og hvitløk. Perfekt til helgekos med chips, eller som tilbehør til tapasbordet. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Fres grønnsakene
    Varm sesamoljen i en wok eller panne, tilsett sennepsfrø og la dem frese. Ha i sjalottløk, grønn/svartkål og hvitløk, og surr i 4–5 minutter.

  2. Tilsett nøttene
    Ha i bløtlagte cashewnøtter, næringsgjær, salt og pepper. Rør i ca. 30 sekunder før du tar pannen av varmen.

  3. Miks dippen
    Kjør alt i en blender til en jevn og kremet konsistens. Avkjøl i kjøleskapet før servering.