Gå til hovedinnhold

Bakt hvitløks- og rømmedipp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Lyst til å prøve en digg dipp til fredagskvelden? Lag denne fyldige varianten av bakt hvitløk og vegansk rømme! Når hvitløken stekes i ovnen sammen med sjalottløk og rosmarin, får den en karamellisert smak som blandes nydelig med sitron og gressløk. Resultatet er en kremet dip som passer perfekt til sprø grønnsaker, ovnsbakte poteter, chips eller som tilbehør til tapas og grillmat. På Veggisnytt kan du prøve flere fargerike dipper som byr på spennende smaker, slik som bakt pastinakk- og kikertdip og grønnkål- og cashew­dipp. Dippoppskriftene har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. 1 porsjon gir ca. 350 ml dipp.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Kremete vegansk hvitløksrømmedipp toppet med gressløk i en skål.
En kremet dipp av bakt hvitløk og sjalottløk, frisket opp med sitron og gressløk – perfekt til brød, grønnsaksstaver eller som smakfullt tilbehør til varme retter. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Bak hvitløk og sjalottløk
    Forvarm ovnen til 160 °C. Skjær av toppen på hvitløkene og legg dem i en ildfast form sammen med sjalottløk og eventuelt rosmarin. Ringle over litt olje og bak i ca. 30 minutter, til hvitløk og løk er myke. Ta ut og avkjøl.

  2. Miks i en blender
    Klem hvitløksfeddene ut av skallet og kjør dem i blender sammen med vegansk rømme, næringsgjær, sitronsaft og -zest samt halvparten av gressløken til en jevn krem.

  3. Server med ønsket tilbehør
    Ha dippen i en skål og pynt med resten av gressløken. Server med ønsket tilbehør som godt brød eller grønnsaksstaver.