Gå til hovedinnhold

Sopp-Wellington

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Sopp-Wellington er en digg, varmende middag som passer perfekt i høst og vinter. Her lager du en sprø butterdeigspakke som er fylt til randen med smakfulle ingredienser, slik som vill sopp, spinat og nøtter. Finner du ikke vegansk ricotta på butikken, kan du lage en fra bunnen med cashewnøtter. Du finner også fremgangsmåten til egen sopp-paté her på Veggisnytt! Server gjerne Sopp-Wellington som en del av en 3-retters middag med spinatravioli til forrett og en deilig dessertsalat med fiken og portvin til etterrett. Oppskrift på Sopp-Wellington har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Sopp-wellington, stekte grønnsaker og saus ligger flott dandert på tallerkenen.
Server gjerne den veganske Wellingtonen sammen med en plantebasert saus og stekte grønnsaker for en festlig middag. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered de store soppene
    Fjern forsiktig stilkene på de store soppene og legg dem med hatten ned på et stekebrett. Drypp over litt olje og stek i ovn på 200 °C i ca. 5 minutter. La dem deretter avkjøle.

  2. Lag fyllet
    Ta frem en stekepanne. Fres sjalottløk til den blir myk. Tilsett purre og la det surre i ca. 5 minutter. Ha i hvitløk og vill sopp, og la det steke i ca. 4 minutter. Tilsett spinat og timian, og la det frese i ca. 30 sekunder til spinaten faller sammen. Bland inn hasselnøtter og Dijonsennep, og smak til med salt og pepper.

  3. Monter soppen i lag
    Fordel fyllet på fire av soppene og legg vegansk ricotta på toppen. På de fire andre soppene smører du et lag sopp-paté, og legger dem så oppå de fylte soppene slik at de ser ut som «sandwicher».

  4. Pakk sandwichene inn i butterdeig
    Dekk hver «soppsandwich» med et kvadrat butterdeig, og legg den så i midten av et nytt kvadrat, slik at du har god plass rundt kantene (ca. 5 cm). Brett deigen sammen og forsegl skjøtene med litt soyamelk. Snu pakkene opp-ned og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

  5. Pensle og stek
    Bland en klype gurkemeie med en skvett plantemelk og pensle butterdeigen. Dryss over valmuefrø. Stek på 180 °C i ca. 20 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og sprø.

  6. Server med ønsket tilbehør
    Anrett Sopp-Wellington sammen med dine favorittrotgrønnsaker og en rik, plantebasert saus.