Gå til hovedinnhold

Spinatravioli med tomat og svart trøffel

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Lag hjemmelaget ravioli med spinat – en forrett som føles lett, men samtidig byr på store smaker. De delikate ravioliputene er fylt med søte cherrytomater, vegansk ricotta (du kan lage selv) og luksuriøse skiver av svart trøffel – servert i en rik og aromatisk grønnsakskraft. Perfekt som forrett til en middag du vil huske lenge, eller som en sofistikert hovedrett med litt godt brød ved siden av. Server den gjerne som en del av en 3-retters meny etterfulgt av Sopp-Wellington som hovedrett og en salatdessert med fiken og portvin. Oppskriften på hjemmelaget spinatravioli har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En spinatravioli toppet med mikrogrønt flyter på et hav av grønnsakskraft.
Disse hjemmelagde spinatravioliene er en imponerende vegansk forrett til bryllup, jul eller andre festligheter. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered cherrytomatene til fyllet
    Kok opp en kjele med vann og gjør klar en bolle med isvann. Legg tomatene i det kokende vannet i 1 minutt, ta dem opp med hullsleiv og legg dem rett i isvannet. Når de er avkjølt, fjern skallet og legg tomatene til side.

  2. Lag pastadeigen
    Ha spinat, mel, salt og pepper i en foodprosessor og kjør til blandingen får en brødsmuleaktig konsistens. Ta ut og kna sammen til en deig. La hvile i 10 minutter. Kjevle deretter ut til et tynt ark, ca. 0,5 cm tykt. Stikk ut sirkler på 7–8 cm med en utstikker eller kakeform.

  3. Fyll og forsegl ravioliene
    Legg en liten klatt ricotta (ca. ¼ ts) midt på hver pastasirkel. Plasser en cherrytomat, en skive trøffel og et lite dryss salt og pepper oppå. Pensle kantene med litt vann og legg en ny pastasirkel på toppen. Press kantene godt sammen slik at det ikke er luftlommer og pastaplatene er helt tette. Legg ravioliene på et melet brett og dekk med plastfolie eller et fuktig klede så de ikke tørker ut.

  4. Stek løk til tomatkraften
    Ta frem en kjele. Fres løken til den blir blank. Tilsett hvitløken og la surre i 1 minutt. Ha i soppen og la den steke i ca. 10 minutter (ta ut noen skiver til garnityr når de har blitt stekt).

  5. Tilsett plommetomatene i kjelen
    Tilsett tomatene og la småkoke i ca. 30 minutter til de er kokt helt inn til en pulp. Tilsett grønnsakskraft og basilikum, og kok i 5 minutter til.

  6. Kjør blandingen glatt
    Kjør tomatblandingen glatt med stavmikser eller blender og sil gjennom en finmasket sil. Hell tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper, og la den småputre forsiktig (den skal ikke koke).

  7. Kok ravioliene
    Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Slipp ravioliene forsiktig ned og la dem småkoke i et par minutter, til de flyter opp til overflaten. Ta dem ut med hullsleiv.

  8. Sett sammen retten og server varmt
    Øs en skje varm tomatkraft i hver tallerken. Legg på ravioli, topp med hakket sopp og små basilikumblader. Drypp over litt trøffelolje og server umiddelbart.