Men kan vi være enige om at å skjære opp avokado i biter eller skiver noen ganger kan være en prøvelse?
Det synes i alle fall vi – helt til nå.
Helt ærlig, da jeg så dette trikset i en Instagram reel tidligere denne uken var min første tanke: «Hvorfor har ingen fortalt meg om dette før?!».
Jeg har nemlig, gjennom min tid som avokado-elsker, prøvd mange ulike ‘hacks’ og metoder når det gjelder å kutte opp avokado, enten jeg nå skulle skive den til å ha på brødskiva eller skjære opp i terninger for å ha i salaten. Men ingen kan sies å være like effektive som dette geniale trikset.
Bare se her:
Se dette innlegget på Instagram
Alt du trenger er en visp
I videoen ser vi hvordan vedkommende har kuttet an moden avokado i to. Men så, i stedet for å bruke en kniv for å skjære skiver eller biter av avokado-halvdelene, så tar han en vanlig visp av stål, stikker den rett inn mot flaten av den halve avokadoen, og vrir rundt.
Når han så trekker vispen rett ut, sitter avokado-bitene fast inne i vispen, slik at bare kan slå vispen lett mot kanten av salatbollen, og vips – perfekte avokado-biter til salaten!

Slik deler du en avokado
Et kjapt søk på nettet forteller oss at det faktisk finnes en hel haug med smarte avokado-triks å prøve. Ett av disse omhandler hvordan du deler og fjerner steinen i midten av avokadoen.
Det mest effektive er å dele på langs ved å skjære inntil steinen i midten hele veien rundt. Vri de to halvdelene fra hverandre. Så kommer utfordringen, å fjerne den store steinen uten å ødelegge fruktkjøttet rundt.
Ifølge TikTok er tydeligvis den beste metoden å hogge en skarp kniv et lite stykke inn i steinen og vri denne lett ut. Men vær forsiktig! Det er fort gjort å ende opp på legevakten med blodet silende etter å ha prøvd denne metoden.
Et godt tips kan være å legge avokadoen på en skjærefjøl før du fører kniven inn i steinen – og bruk gjerne grillvotter de første gangene til teknikken sitter. Du behøver for så vidt heller ikke være veldig brutal med kniven, det holder at eggen så vidt kommer ned i steinen.
En tryggere metode er å lirke steinen ut med en liten kniv eller en skje.