Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Stek grønnsakene
Forvarm ovnen til 180°C. Legg søtpotet og aubergine på et stekebrett, drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Gjør det samme med squash og paprika på et annet brett. Stek til grønnsakene er nesten møre – de skal være litt underkokte, siden de skal videre i lasagnen.
Lag tomatsausen
Varm litt olje i en stor kjele. Tilsett løk og stek i 2 minutter. Ha i selleri og gulrot og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett hvitløk og bland inn tomatpuré mens du rører raskt slik at det ikke brenner seg. Stek i 1–2 minutter. Hell i balsamicoeddik, sukker og tamari, rør godt og tilsett deretter hakkede tomater, rosmarin, timian, oregano og laurbærblader. Kok opp, senk varmen og la småkoke i ca. 30 minutter.
Bland inn linser og grønnsaker
Rør inn de kokte linsene og de ovnsstekte grønnsakene. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra eddik.
Lag cashewsausen
Ha cashewnøtter, hvitløk og ca. 1/3 del av vannet i en blender og kjør til en helt glatt puré. Ha blandingen i en kjele sammen med resten av vannet, buljongpulver, paprikapulver, næringsgjær og eplecidereddik. Kok opp under omrøring og la småkoke i 3–4 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Sett sammen lasagnen
Finn frem en ildfast form. Legg et lag lasagneplater i bunnen. Fordel et lag grønnsaks- og tomatsaus over. Legg et nytt lag plater, deretter mer saus og spinat. Gjenta slik at du får fire lag lasagneplater og tre lag saus. Topp lasagnen med cashewsausen og eventuelt revet vegansk ost.
Stek grønnsakslasagnen
Sett formen i ovnen og stek i 30–40 minutter på 180°C. Test om grønnsakslasagnen er ferdig med en kniv eller pinne. (Pastaen skal være mør når den er ferdig).
Server med ønsket tilbehør
Server lasagnen rykende varm, gjerne med en grønn salat, ferske tomater og godt brød ved siden av.