Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok rødbetene i en stor kjele
Kok opp vann i en stor kjele og tilsett kaffebønnene. Legg i betene og la dem småkoke i 5–10 minutter til de begynner å bli møre. Ta dem ut og la dem avkjøles nok til å kunne håndteres. Gni av skallet og del hver bete i to.
Tilbered de kokte betene i en stor kjele
Smelt smøret i en stor kjele og tilsett grønnsaksbuljong. Legg betene i med snittsiden ned, dekk med bakepapir og la dem småkoke forsiktig i ca. 30 minutter.
Bak flaskegresskaret
Legg de tynne strimlene av butternut på et stekebrett og bak i ovnen på 160 °C i 5–10 minutter til de er møre.
Tilbered tempeh i ovnen
Vend tempehstrimlene i barbecuesausen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 10 minutter på 160 °C.
Forbered svart eller grønnkål
Damp eller forvell kålen i et par minutter til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sett til side.
Kok soppen raskt
Kok opp vann og legg i de tynne soppskivene. La dem koke i maks 30 sekunder før du siler av vannet. Vend soppstrimlene i avokadoolje og smak til med litt salt og pepper. Tilsett hakket persille. Sett til side.
Dander retten på en tallerken
Skjær betene i tynne skiver og legg dem på tallerkenen. Dryss over litt estragon. Legg på litt svartkål og bygg opp i tre lag med vekselsvis beter og kål. Topp med barbecue-tempeh, deretter ovnsbakt flaskegresskar og soppen. Avslutt med å dryppe litt ekstra barbecuesaus rundt retten.