Gå til hovedinnhold

Ertesuppe med trøffelolje

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Ertesuppe med trøffelolje er en enkel og rask suppe som du lager på 30 minutter! Suppen er også mettende, takket være de proteinrike ertene. Du kan bruke grønne erter fra hagen, på boks, eller tine opp den fryste varianten. Server ertesuppen med nybakt brød fra bakeriet og en skvett mynte- og trøffelolje for det lille ekstra. Lyst til å bake eget brød? Bli inspirert av alle våre brødoppskrifter!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål grønn ertesuppe med topping og en skvett trøffelolje plassert på ei trefjøl.
Ertesuppen er ringlet over med mint og trøffelolje for en utsøkt vri. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Surr løk og hvitløk
    Varm litt olje i en gryte og stek sjalottløken på middels varme til den er myk. Tilsett hvitløken og la det surre i ett minutt til.

  2. Kok opp buljong
    Hell i grønnsaksbuljongen og la det småkoke til ca. en fjerdedel av væsken har blitt redusert.

  3. Tilsett ertene og miks
    Tilsett ertene og la dem koke i ett minutt. Ha deretter alt i en blender eller bruk stavmikser og kjør til en jevn og kremet konsistens. Sil suppen for å fjerne eventuelle biter. Smak til med litt salt og pepper.

  4. Lag mynteolje
    Kjør fersk mynte og litt mynteolje sammen i en blender eller med stavmikser til en jevn grønn olje. Smak til med litt salt og pepper.

  5. Server suppen, gjerne med fersk brød
    Varm opp suppen forsiktig igjen. Hell suppen i skåler og topp med en stripe vegansk fløte, trøffelolje og den grønne mynteoljen. Nyt med godt ferskt brød ved siden av.