Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Stek grønnsakene på stekebrett
Forvarm ovnen til 200°C. Legg auberginestrimlene på et stort stekebrett uten å stable dem oppå hverandre. Drypp over litt olje og stek i 20–25 minutter, snu dem én gang underveis.
Ta frem en ildfast form
I en annen ildfast form legger du rødløk, paprika og hele hvitløksfedd. Drypp over litt olje, krydre med salt og pepper, og stek i 20 minutter ved samme temperatur.
Kok couscous
Kok couscousen etter anvisning på pakken, hell av vannet og sett til side.
Tilbered grønnsakene til sausen
Gni litt olje over paprikaene og legg dem i en ildfast form. Stek i 15–20 minutter. Skjær et snitt i chilien og legg den sammen med paprikaene og hvitløken i formen. Stek videre i 15 minutter.
Fres væsken til grønnsakene i en kjele
Ta formen ut av ovnen og hell all væske og olje fra formen over i en liten kjele. Varm opp, tilsett røkt paprikapulver og la det frese i 1-2 minutter.
Lag sausen i en blender
Når paprikaene er avkjølt nok til å håndteres, fjern skallet og frøene. Kjør dem i en blender sammen med den stekte hvitløken og den røkte paprikasausen til en jevn puré. Sil sausen for å fjerne eventuelle grove biter, og smak til med salt og pepper.
Sett sammen couscous-middagen
Rør couscousen lett med en gaffel slik at den blir luftig. Bland inn de ovnsbakte grønnsakene, kikertene og dadlene. Fordel salaten i serveringsboller, hell over litt saus og server med en limebåt ved siden av.