Gå til hovedinnhold

Loaded nachos med blomkålost

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Nachos er muligens en av de beste "comfort food"-klassikerne gjennom tidene. Loaded nachos er en overdådig variant som er toppet med flere ingredienser som gjør en lett snack til et måltid. Bløtlegg cashewnøtter 30 min i forkant for en kremete, deilig blomkålost. Perfekt sammen med den syrlige salsaen med plommer! En storfavoritt hos de fleste til å kose seg med i helgene. Oppskriften på loaded nachos med vegansk ost har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En porsjon nachos ligger på en trefjøl med deilig salsa og vegansk blomkålost.
Loaded nachos - en skikkelig snack med det lille ekstra. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok søtpotet og blomkål i en kjele
    Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett søtpoteten og la den småkoke i 5–6 minutter. Tilsett blomkålbukettene og kok videre i 5 minutter til begge grønnsakene er møre. Hell av vannet, men spar litt av kokevannet til senere.

  2. Lag blomkålosten i en blender
    Ha søtpoteten og blomkålen i en blender sammen med cashewnøtter, hvitløkpulver, løkpulver, næringsgjær, olivenolje, kajennepepper, eplecidereddik og Dijon-sennep. Blend til en jevn og kremet saus, og tilsett litt av kokevannet for å oppnå en konsistens som minner om tykk vaniljesaus. Smak til med salt og pepper.

  3. Lag salsa i en bolle
    Bland sammen tomater, rødløk, chili, svarte bønner, plommer og koriander i en bolle.

  4. Sett sammen nachosen og server
    Legg tortillachipsene på et stort fat eller i en bolle. Fordel salsaen over chipsene og hell deretter blomkål-"osten" jevnt over. Pynt med vårløk, chipotle-chili og litt ekstra koriander.