Gå til hovedinnhold

Tykk og rød tranebærsaus i en flott porselensskål formet som en kurv.
Den dyprøde tranebærsausen er et vakkert og smakfullt innslag på julebordet!

Tranebærsaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Skal du dekke til julebord? Da vil en skål med hjemmelaget tranebærsaus gi et friskt løft til hovedretten. Bland de røde tranebærene og det syrlige innslaget av appelsin med søt lønnesirup eller agave for en balansert saus. Perfekt til alt fra nøttestek til veganske kjøttboller! Én oppskrift gir ca. 5-6 dl saus. Tranebærsausen er rask å lage, men om du vil at den skal få litt tykkere konsistens, må du la den stå litt og avkjøle seg. Vil du sette sammen en hel julemeny? Da kan du teste våre oppskrifter på hvitløksmos, valnøttstek og rosenkål med granateple!

Total tid: 20 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 5 dl tranebær frosne eller ferske
  • ½ stk appelsin saften
  • ½ dl lønnesirup evt. agave nektar (smak deg frem)

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta fram en liten kjele
    Legg tranebær, appelsinjuice og lønnesirup i en kjele. Kok opp.
  2. Skru ned varmen og la småkoke
    Skru ned varmen og legg på lokk. La sausen småkoke i 10 minutter.
  3. Smak til og server
    Smak til med mer sirup hvis du vil ha mer sødme i sausen. Hell i en skål og avkjøl før servering slik at den tykner.