![En nystekt valnøttstek dandert med rosmarinkvister tas ut av ovnen.](https://veggisnytt.no/wp-content/uploads/2024/12/Valnottstek-julemeny-scaled-1-e1733216246784.jpg)
Valnøttstek
Bring julestemningen til bords med en mør valnøttstek! Med en kombinasjon av rik nøttesmak og fyldig tekstur, vil denne retten bli en favoritt for både veganere og de som ønsker å prøve noe nytt til jul. Oppskriften inneholder smakfulle valnøtter og er krydret med hvitløk og pepper, men du kan selvfølgelig legge til dine egne favorittkrydder. Valnøttsteken passer perfekt til tradisjonelt juletilbehør slik som tranebærsaus, hvitløksmos og ristede rosenkål med granateple. Én oppskrift gir 8 valnøttsteker og er nok til ca. 4 personer.
Skriv ut
facebook |pinterestAntall porsjoner 8 stk
INGREDIENSER
- 5 dl tettpakket kokt brun ris avkjølt (bruk rundkornet, den må være "sticky")
- 3 dl finmalte valnøtter
- 2 ss finmalte linfrø
- 2 fedd hvitløk finhakket
- Fint havsalt og sort pepper etter smak
FREMGANGSMÅTE
- Kok risenKok risen som anvist på pakken. La den avkjøles.
- Preparer resten av ingredienseneMens risen koker kan du finmale valnøttene og putte det i en separat skål. Finmal linfrø. Finhakk hvitløk.
- Ta frem en stor bolleI en stor bolle blander du linfrø, hvitløk, havsalt og pepper.
- Tilsett avkjølt risTilsett den avkjølte risen, og bland godt.
- Tilsett mesteparten av valnøtteneTilsett mesteparten av de malte valnøttene, men la det bli igjen noe som du kan vende stekene i til slutt.
- Kna til en deigBruk hendene, og kna deigen sammen. Du skal ende opp med en sticky deig som er lett å jobbe med.
- Del deigen opp i ønsket formDel deigen opp i like store deler. Én oppskrift gir 8 passe store firkanter, men du kan også forme pucker. Vend stekene i resten av valnøttene.
- Stek valnøttstekene i ovnenLegg stekene over på et bakebrett med bakepapir. Stek i 15 minutter ved 200 ℃. Snu alle stekene, og stek videre i 15 minutter til.
- Server med klassisk juletilbehørDa kan jula bare komme! Server gjerne valnøttstekene med tranebærsaus, hvitløksmos og rosenkål med granateple.