![En metallboks med tynne, sprø brune pinner toppet med finhakkede mandler](https://veggisnytt.no/wp-content/uploads/2024/12/brune-pinner-1-e1734095464832.jpg)
Brune pinner uten egg
Brune pinner er superpopulære i julehøytiden med sin lune smak av kanel og sirup. Disse sprø småkakene kalles også noen ganger for kolakaker. Både brune pinner og kolakaker rulles ut i pølser, kjevles flate og skjæres på skrå. Brune pinner er derimot litt sprøere enn kolakaker og minner litt mer om pepperkaker. Denne oppskriften på veganske brune pinner er uten melk eller andre meieriprodukter og gir ca. 30 stk. Lyst til å lage annet julegodt? Ta en titt på oppskriften på serinakaker, sirupsnipper og peppernøtter!
Skriv ut
facebook |pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1 ss linfrø
- 2 ss vann
- 100 g vegansk margarin
- 100 g hvitt sukker
- 1 ss lys sirup
- 150 g hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- Noen mandler til topping
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenForvarm stekeovnen til 175 ℃. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Kvern linfrø til pulverKjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha over i en liten skål og rør inn vannet.
- Finn fram en stor bolleVisp margarin og sukker hvitt og jevnt i en stor bolle. Ha i linfrøblandingen og sirup. Visp det godt sammen.
- Sikt i de tørre ingrediensene i bollenSikt i hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker, og vend det hele sammen til en fin deig.
- Form deigenRull deigen ut til en kort pølse og del den inn i tre like store emner. Trill hvert emne ut til en pølse som har ca. samme lengden som langsiden av bakebrettet.
- Legg pølsedeigen på bakepapiretLegg pølsene utover på brettet med god avstand mellom. Bruk fingrene til å trykke hver pølse ned. De utvides under steking så pass på at det fremdeles er god plass mellom de. Er du i tvil kan du bruke et ekstra stekebrett.
- Finhakk mandlerFinhakk mandlene og dryss over de flate pølsene på stekebrettet.
- Stek kakene og skjær de i strimler umiddelbartStekes i 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær kakene umiddelbart i strimler med bredde på cirka 1.5-2 centimeter. Det er viktig å gjøre dette med en gang da kakene er myke rett etter steking. Avkjøl på brettet/på en rist.
- Nyt selv eller gi bort brune pinner i gaveDa det bare å putte småkakene i lufttette bokser eller store glass. Brune pinner oppbevares i romtemperatur.