Gå til hovedinnhold

En metallboks med tynne, sprø brune pinner toppet med finhakkede mandler
Brune pinner er lettvinte julekaker som er raske å lage! Foto: Mari Hult

Brune pinner uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
Brune pinner er superpopulære i julehøytiden med sin lune smak av kanel og sirup. Disse sprø småkakene kalles også noen ganger for kolakaker. Både brune pinner og kolakaker rulles ut i pølser, kjevles flate og skjæres på skrå. Brune pinner er derimot litt sprøere enn kolakaker og minner litt mer om pepperkaker. Denne oppskriften på veganske brune pinner er uten melk eller andre meieriprodukter og gir ca. 30 stk. Lyst til å lage annet julegodt? Ta en titt på oppskriften på serinakaker, sirupsnipper og peppernøtter!

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 1 ss linfrø
  • 2 ss vann
  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g hvitt sukker
  • 1 ss lys sirup
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • Noen mandler til topping

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm stekeovnen til 175 ℃. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Kvern linfrø til pulver
    Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha over i en liten skål og rør inn vannet.
  3. Finn fram en stor bolle
    Visp margarin og sukker hvitt og jevnt i en stor bolle. Ha i linfrøblandingen og sirup. Visp det godt sammen.
  4. Sikt i de tørre ingrediensene i bollen
    Sikt i hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker, og vend det hele sammen til en fin deig.
  5. Form deigen
    Rull deigen ut til en kort pølse og del den inn i tre like store emner. Trill hvert emne ut til en pølse som har ca. samme lengden som langsiden av bakebrettet.
  6. Legg pølsedeigen på bakepapiret
    Legg pølsene utover på brettet med god avstand mellom. Bruk fingrene til å trykke hver pølse ned. De utvides under steking så pass på at det fremdeles er god plass mellom de. Er du i tvil kan du bruke et ekstra stekebrett.
  7. Finhakk mandler
    Finhakk mandlene og dryss over de flate pølsene på stekebrettet.
  8. Stek kakene og skjær de i strimler umiddelbart
    Stekes i 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær kakene umiddelbart i strimler med bredde på cirka 1.5-2 centimeter. Det er viktig å gjøre dette med en gang da kakene er myke rett etter steking. Avkjøl på brettet/på en rist.
  9. Nyt selv eller gi bort brune pinner i gave
    Da det bare å putte småkakene i lufttette bokser eller store glass. Brune pinner oppbevares i romtemperatur.