Gå til hovedinnhold

riskrem toppet med rød bringebærsaus og en mandel.
Rød bringebærsaus passer kjempegodt til den klassiske juledesserten riskrem! Foto: Mari Hult

Bringebærsaus til riskrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
En enkel oppskrift på bringebærsaus til riskrem. Denne røde sausen smaker skikkelig godt med riskremen på julaften, eller som topping til bløtkaker, iskrem og sorbeter! En allsidig dessertsaus som du raskt lager hjemme på kjøkkenet. Oppbevares i kjøleskap.

Total tid: 10 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 4

INGREDIENSER 

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 250 g bringebær frosne fungerer fint
FREMGANGSMÅTE
  1. Lag sukkerlake i en kjele
    Kok opp vann og sukker i kjelen. Avkjøl noe.
  2. Bland sukkerlaken med bær
    Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene, til du får en jevn saus.
  3. Sil bringebærsausen
    Sil gjerne bringebærsausen før servering slik at det blir en jevn saus uten klumper. Hell over riskremen og nyt!