Gå til hovedinnhold

En eske med julemotiv fylt med hjemmelagde sirupsnipper.
Bake syv slag? Da er disse veganske sirupsnippene et must! Foto: Tiril Glasø Holseter/Veganske Fristelser

Sirupsnipper

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter
Besøk nettside
Spre duften av nybakte sirupsnipper i hjemmet! Disse tynne, sprø småkakene er en klassiker blant de syv slag og passer like perfekt til kaffen, som til å knaske i seg når julelysene tennes. Oppskriften på sirupsnipper er rik på smak og krydret med ingefær, pepper, anis og kanel. I tillegg er den helt vegansk! Dropp egget og pensle med kikertlake for samme effekt. Og prikken over i'en? En dekorativ mandel på toppen. Deigen skal ligge i kjøleskapet i minst 4 timer, så denne oppskriften er fin å lage dagen før steking. Én oppskrift gir ca 80 sirupsnipper. Lyst på flere julekaker? Ta også en titt på krumkaker, serinakaker og pepperkaker.

Total tid: 6 hr hr

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 0.75 dl vegansk fløte
  • 75 g mørk sirup
  • 75 g sukker
  • 50 g vegansk smør
  • 225 g hvetemel
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts anis
  • 1 ts kanel
  • ts natron
  • 50 g mandler
  • 3 ss kikertlake

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag deigen god tid i forveien
    Start med å lage deigen minst 5 timer før du skal bake den ut.
  2. Finn frem en kjele
    Ha fløte, sirup og sukker i en kjele og kok opp i mens du visper. Når det koker ta av platen og ha i vegansk smør. Visp inn og la væsken avkjøle seg.
  3. Tilsett resten av de tørre ingrediensene
    Når væsken er avkjølt ha i hvetemel, pepper, ingefær, anis, kanel og natron. Bland alt sammen og ha deigen i en pose eller plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
  4. Skåld mandler til pynten
    Skålde mandler ved å første koke de i vann i 4 minutter. Så press av skallet på hver mandel. Deretter sett de midt i ovnen på 90 ℃ på et stekebrett i 1 time. Ta de ut og avkjøle dem, før du skjærer hver mandel i to.
  5. Forvarm på ovnen
    Når deigen er kald og klar til bruk kan du sette på ovnen på 175 ℃.
  6. Skjær ut sirupsnippene
    Ta ut deigen og del den opp 4. Sett tilbake de 3 emnene og ha mel på benken for å kjevle ut den ene til en stor firkant. Deigen skal være ganske tynn. Bruk et pizzahjul og skjær 5 cm tykke strimler på den ene siden. Deretter skjær på skrått på den andre siden og 5 cm i mellom hver. Hver sirupsnipp ser ut som to trekanter som henger sammen eller en skeiv firkant.
  7. Pensle og pynt sirupsnippene
    Pensle midten av sirupsnippene med kikertlake og legg på en halv mandel på hver. Sett de midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøl og oppbevares i en boks i maks en måned.