Gå til hovedinnhold

To nystekte bondekaker ligger i en retro porselenstallerken.
Bondekaker er små kjeks fylt med mandelbiter. Perfekt til julehyggen! Foto: Mari Hult

Bondekaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
Her får du en enkel oppskrift på bondekaker med sprø skorpe og knasende biter av mandler! Bondekaker er en juleklassiker med røtter i Sverige, men som fant veien til det norske kjøkken etter 2. verdenskrig. Disse småkakene er også populære i Danmark med sin lune smak av kanel. Inviter venner og familie på en hyggelig jule-"fika", eller gi dem bort som velsmakende presanger i høytiden. Én oppskrift gir ca. 40 veganske bondekaker. Leter du etter flere spiselige julegaver? Sjekk ut oppskriften på kokosmakroner og julekrydra nøtter!

Total tid: 1 hr 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 100 g mandler
  • 175 g vegansk margarin
  • 175 g sukker
  • 1 dl sirup
  • 1 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 375 g hvetemel

FREMGANGSMÅTE

  1. Grovhakk mandler
    Grovhakk mandlene i en foodprosessor. De skal ikke bli til mel, men ha lengder på noen millimeter helst. Legg dem i en stor bolle.
  2. Bland ingredienser i foodprosessoren
    Etter du har tatt ut mandlene, kan du deretter ha i margarin, sukker, sirup, natron og kanel i maskinen. Kjør til det er helt jevnt.
  3. Legg over i den store bollen med mandler
    Legg margarinblandingen i bollen med hakka mandler. Jobb inn hvetemel til det blir en deig.
  4. Form pølser av deigen
    Form en eller to pølser av deigen, diameter på cirka 5 cm er bra. Flytt disse til kjøleskapet, la de ligger minst en halvtime slik at de fester seg godt. Da blir de lettere å skjære fine skiver av. 
  5. Sett på stekeovnen
    Sett stekeovnen på 200 ℃. Kle tre stekebrett med bakepapir. Ta ut deigen av kjøleskapet, og skjær den i tynne skiver. 3-5 mm tykkelse er bra.
  6. Stek bondekakene
    Fordel skivene ut over stekebrettene, og stek dem i 7-10 minutter. Kakene skal bli gylne i kantene, men ikke over hele overflaten (da blir de så harde). Husk at de stiver litt etter steking også. 
  7. Server bondekaker på et fint fat
    Avkjøl kakene på rist, og server de på et fint fat. Oppbevares i lufttett kakeboks.