Gå til hovedinnhold

En porsjon vegansk karamellpudiing med litt krem og en kjeks på siden.
Server den hjemmelagde karamellpuddingen ønsket tilbehør, slik som riskrem eller soyakrem. Foto: Mari Hult

Vegansk karamellpudding

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
En enkel oppskrift på karamellpudding helt uten egg, melk og fløte. Karamellpudding er en nydelig tradisjonsdessert, som passer like godt til jul, som etter søndagsmiddagen. Oppskriften tar ca. 20 minutter å lage, men må stå i kjøleskap i minst 4 timer før den er klar. Perfekt å lage kvelden før kvelden! I denne veganske varianten bruker du agarpulver og maisstivelse for å få puddingen til å stivne. Den fyldige smaken kommer fra kokosmelk, sukker, sirup og vanilje. Agarpulver finnes ofte i helsekostbutikker eller internasjonale matvarebutikker. Du kan også erstatte 1 ts agarpulver med 1 ss agarflak. Leter du etter andre veganske luksusdesserter? Se oppskriften på sjokoladepudding og sjokolademousse.

Total tid: 20 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 4

INGREDIENSER 

  • 1 dl sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ts agarpulver
  • 5 dl kokosmelk eller søtet soyamelk (evt. en kombinasjon av de to)
  • 4 ss sirup
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

FREMGANGSMÅTE

  1. Gjør klar former til karamellpuddingen
    Finn fram en liten brødform eller fire porsjonsformer.
  2. Finn fram en gryte
    Smelt sukker og vann i en gryte på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge.
  3. Hell sukkerrøren i formen
    Hell sukkerrøren over i formen(e). Nå vil det stivne, men det er ikke så farlig – når karamellpuddingen helles over vil det smelte igjen.
  4. Bland agarpulver og kokosmelk i en bolle
    Rør agarpulveret ut i kokosmelken, og la det stå i noen minutter før du fortsetter. Hell deretter det hele over i en gryte.
  5. Tilsett ingredienser i gryten med kokosmelk og agarpulver
    Tilsett sirup, maisstivelse og vanilje i gryten med kokosmelk og agarpulver. Varm blandingen opp mens du visper. Når det begynner å koke skrur du temperaturen litt ned, og lar det småkoke i to minutter.
  6. Hell blandingen i formen med sukkerrøre
    Ha av varmen, og hell blandingen fra gryten over i formen(e). Avkjøl i 3-4 timer, eventuelt over natten.
  7. Server på et fint serveringsfat
    Ved servering bruker du en kniv til å skjære langs kantene, før du hvelver karamellpuddingen over på serveringsfat!