Veganske kakemenn
Kakemenn er klassiske julekaker med hornsalt som gjør at de får en skikkelig sprø skorpe. Her finner du oppskriften på en vegansk versjon uten melk. Vil du at kakemennene skal være mykere inni, kjevler du bare deigen litt tykkere og steker i noen minutter ekstra. Én oppskrift gir ca. 3 brett med hvite kakemenn. NB! Hornsalt har en sterk lukt, så vær forsiktig når du åpner ovnen slik at du ikke får den kraftige dampen fra stekeovnen rett i ansiktet. Ta også en titt på våre andre veganske oppskrifter til julebaksten som pepperkaker, kokosmakroner og krumkaker!
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 2 dl vann
- 350 g sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ts hornsalt
- 50 g vegansk margarin
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenForvarm stekeovnen til 180 ℃. Kle to eller tre stekebrett med bakepapir.
- Ta fram en liten gryteHa vann og sukker i en liten gryte og kok opp. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.
- Bland det tørre i en bakebolleBland sammen hvetemel og hornsalt i en bolle. Smuldre i margarinen. Lag en grop i og hell i sukkerlaken.
- Lag en fin deig og la den hvileKna det hele raskt sammen til en fin deig. La deigen hvile en liten stund før utbaking (ca. 15 min eller mer).
- Kjevle ut deigenKjevle deigen tynt og stikk ut figurer som du fordeler på stekebrettene.
- Stek kakemenneneStek kakene i 5-7 minutter. De blir ikke gylne, og vil være myke når du tar de ut av ovnen. Avkjøl på rist.