Julekrydra nøtter
Brente mandler med en vri! Julekrydra nøtter er noen aldeles nydelige nøtter som du kan servere som snacks, eller legge i glass og gi som presanger til jul! Oppskriften er litt som brente mandler, men med mer smak, slik som kanel, og flere sorter nøtter. Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen. Én oppskrift gir ca. 1 stort glass med julekrydra nøtter. Lyst til å prøve annet julesnop du kan knaske på mens du pynter til jul? Se oppskriften på serinakaker og peppernøtter!
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 100 g brunt sukker
- 50 g vegansk margarin
- 0.5 ts muskat
- 0.5 ts malt nellik
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts salt
- 4 dl mandler
- 2.5 dl hasselnøtter
- 2.5 dl cashewnøtter
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnenForvarm stekeovnen til 200 ℃. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Bland ingredienser i en bolleRør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.
- Stek nøtteneFordel alt utover stekebrettet og sett dem i ovnen. Stekes i 7-10 minutter, avhengig av ovnen din. Pass på at det ikke brenner seg.
- Brekk nøttene fra hverandreTa brettet ut av stekeovnen og la det stå i noen minutter. Brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl.
- De julekrydra nøttene er klar til å nytesDa er det bare å servere nøttene i en fin skål på bordet, eller pakke dem inn som flotte, hjemmelagde julegaver. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.