Soyaribbe
Vegansk ribbe på under 30 minutter! Denne knasende, sprø soyaribben er full av smak, med et hint av røkt og salt. Bløtlegg soyabiffer, mariner og stek - så er det klart! Du kan også bruke soyamedaljonger som er litt mindre. Vil du gi ribben et ekstra julepreg? Da kan du ha litt nellik eller en kombinasjon av muskat og ingefær i marinaden. Sett sammen en skikkelig julemeny med hjemmelaget brun saus, ristede rosenkål med granateple og hvitløksmos!
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
- 8 stk tørka soyabiffer
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss liquid smoke
- 0.5 dl næringsgjær
- Salt og pepper etter smak
- Olje til steking
Evt.
- 25 stk soyamedaljonger kan brukes om du ikke har soyabiffer
FREMGANGSMÅTE
- Kok opp vannKok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la dem koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).
- Rør sammen marinadeRør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend dem i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.
- Varm opp oljeVarm opp litt olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.
- Stek soyabiffeneHa i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Ha på mer olje etterhvert som det blir tørt i pannen. Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.
- Server soyaribben varmSkjær soyabiffene i 3-4 stykker og server ribbebitene rykende varme! Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære dem opp før servering.