Gå til hovedinnhold

En tinnboks fylt med nystekte serinakaker med et lett dryss sukker.
Serinakaker uten egg er flotte presanger å gi bort i jula. Foto: Mari Hult

Serinakaker uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult
Besøk nettside
Skal du bake syv slag til jul? Mange regner serinakaker som en av dem. Å erstatte melk og smør med plantebaserte alternativer er enkelt, men hva med egg? Her kommer soyayoghurt til unnsetning! Denne allsidige ingrediensen tilfører både fuktighet og saftighet til serinakakene, samtidig som den fungerer utmerket som bindemiddel. Resultatet? Perfekte veganske serinakaker som er sprø på utsiden, med en myk og deilig kjerne – akkurat slik vi elsker dem til jul! Én porsjon gir ca. 40 serinakaker. Sjekk også ut oppskriftene på veganske pepperkaker, lussekatter, og peppernøtter.

Total tid: 1 hr

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 150 g vegansk margarin romtemperert
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 2 ss soyayoghurt
  • 3 ss vann
  • 1 ss potetmel
  • 1 dl mandler
  • 1 dl perlesukker

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm stekeovnen til 200 ℃. Kle to stekebrett med bakepapir.
  2. Bland ingredienser i en stor bolle
    Skjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp. 
  3. Rør inn sukker og soyayoghurt
    Rør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.
  4. Trill kuler av deigen
    Del deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i ca. 20 like store biter om du lager én porsjon. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem. Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.
  5. Pensle serinakakene og pynt
    Bland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene. Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.
  6. Stek til de blir gylne
    Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
  7. Server de nystekte serinakakene
    Da er det bare å servere de nystekte serinakakene uten egg, gjerne med en kopp kaffe! Oppbevar kakene i en tett boks.