Veganske pepperkaker
Tynne, sprø pepperkaker er mye enklere å lage selv enn man tror. Og her får du oppskrift på veganske pepperkaker helt uten egg eller meieriprodukter! Finn fram dine fineste pepperkakeformer og sett i stand verksted med pynting av pepperkaker og kakemenn for skikkelig julestemning. Deigen kan lages en dag i forveien, da den skal ligge og hvile i kjøleskapet over natten. Én porsjon gir ca. 60 pepperkaker. Elsker du pepperkakesmaken, men vil ha en seigere konsistens? Ta en titt på oppskriften på myke pepperkaker.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1 dl lys sirup
- 2 dl sukker
- 150 g vegansk margarin
- 1 dl soyafløte
- 6 dl hvetemel
- ½ ts nellik
- ½ ts ingefær
- ½ ts pepper
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
FREMGANGSMÅTE
- Første dag: Lag deigenBland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn fløten, ha så i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå kjølig til neste dag.
- Andre dag: Sett på ovnenForvarm ovnen til 175 ℃, og kle noen stekebrett med bakepapir.
- Kna og kjevle ut deigenKna deigen og kjevle ut leiven om lag tre millimeter tykk. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen. Stikk ut figurer, og legg på stekeplate. Børst bort overflødig mel før steking.
- Stek pepperkakeneStek i 8 til 10 minutter. Kakene skal ha blitt mørkere, men ikke mørkebrune.
- Avkjøl på ristLa pepperkakene avkjøles på rist. Ønsker du glasur på, er det bare å blande ut melis med litt vann, eventuelt tilsatt konditorfarge. Ha over på sprøyteposer og pynt i vei!