![En skål med stekt rosenkål, toppet med granateplekjerner står på et dekket julebord.](https://veggisnytt.no/wp-content/uploads/2024/12/rosenkal-med-granateple-resized-scaled-1-e1733237941822.jpg)
Ristede rosenkål med granateple
Gi julemiddagen et fargerikt løft på tallerkenen med ristede rosenkål og granateple! Den milde nøtteaktige smaken av rosenkål får en spennende kontrast med de syrlige granateplekjernene. En festlig vri på klassisk juletilbehør. Oppskriften på den bakte rosenkålen har få ingredienser, tar kort tid og er kjempegod. Perfekt som ved siden av valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus!
Skriv ut
facebook |pinterestAntall porsjoner 4
INGREDIENSER
- 40 stk rosenkål
- 1 stk granateple
- Kokosolje eller olivenolje til steking
- Fint havsalt etter smak
FREMGANGSMÅTE
- Skru på ovnenSett oven på 200 ℃ og finn fram en ildfast form.
- Rens rosenkålenKutt av de brune endene og fjern eventuelt de ytterste bladene om de ikke er fine. Hvis de er store kan du dele de i to.
- Legg rosenkålen i en formLegg rosenkålen i en ildfast form, dekk alle med kokosolje eller olivenolje. Dryss over litt fint havsalt.
- Stek rosenkålen og skjær granatepleStekes i oven ved 200 ℃ til de er møre og gyllne, ca. 20-30 minutter. I mellomtiden kan ta ut granateplekjernene fra frukten.
- Server og nytBland rosenkålen med granateplekjerner, og server! Gjerne sammen med annen julemat og tilbehør som valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus.