Gå til hovedinnhold

En skål med stekt rosenkål, toppet med granateplekjerner står på et dekket julebord.
Møre og gode rosenkål med granateple er et festlig juletilbehør på tallerkenen.

Ristede rosenkål med granateple

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Gi julemiddagen et fargerikt løft på tallerkenen med ristede rosenkål og granateple! Den milde nøtteaktige smaken av rosenkål får en spennende kontrast med de syrlige granateplekjernene. En festlig vri på klassisk juletilbehør. Oppskriften på den bakte rosenkålen har få ingredienser, tar kort tid og er kjempegod. Perfekt som ved siden av valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus!

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 4

INGREDIENSER 

  • 40 stk rosenkål
  • 1 stk granateple
  • Kokosolje eller olivenolje til steking
  • Fint havsalt etter smak

FREMGANGSMÅTE

  1. Skru på ovnen
    Sett oven på 200 ℃ og finn fram en ildfast form.
  2. Rens rosenkålen
    Kutt av de brune endene og fjern eventuelt de ytterste bladene om de ikke er fine. Hvis de er store kan du dele de i to.
  3. Legg rosenkålen i en form
    Legg rosenkålen i en ildfast form, dekk alle med kokosolje eller olivenolje. Dryss over litt fint havsalt.
  4. Stek rosenkålen og skjær granateple
    Stekes i oven ved 200 ℃ til de er møre og gyllne, ca. 20-30 minutter. I mellomtiden kan ta ut granateplekjernene fra frukten.
  5. Server og nyt
    Bland rosenkålen med granateplekjerner, og server! Gjerne sammen med annen julemat og tilbehør som valnøttstek, hvitløksmos og tranebærsaus.