Gå til hovedinnhold

Veggerøre med vegansk rømmedressing

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Eggerøre helt uten egg! Prøv vegansk eggerøre, eller veggerøre som noen kaller det, for en skikkelig proteinrik og mettende helgefrokost. Veggerøren består av fast tofu som du smuldrer i så små biter som du ønsker. Retten smaker enda bedre med en plantebasert rømmedressing som du lager selv. Denne dressingen passer også godt til salater, supper, pastaretter og gryter.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med proteinrik veggerøre. Servert med hvitløksbrød, en klatt plantebasert rømme og et friskt persilleblad.
Veggerøre smaker skikkelig godt med en klatt vegansk rømmedressing og hvitløksbrød.

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag vegansk dressing
    Bland melkefri rømme med presset hvitløk, koriander, spisskummen, mangochutney og salt etter smak. Sett kaldt.

  2. Preparer grønnsaker og tofu
    Smuldre tofuen i så små biter du vil og legg i en skål. Finhakk løk og hvitløk.

  3. Stek løken i en stekepanne med krydder
    Stek løk og hvitløk i olje på middels varme. Tilsett gurkemeie, spisskummen og muskatt i pannen etter ca. 1 minutt. Hell på litt vann slik at krydderet løser seg opp.

  4. Ha i tofu
    Ha tofuen oppi, rør og stek. Hell på soyasaus. Smak til med salt og pepper og rør mer. Når du er fornøyd med smaken, er det ferdig! Ha eventuelt i fersk gressløk/persille og bland i.

  5. Veggerøren er klar til servering
    Server veggerøren i en skål. Retten smaker nydelig med dressingen og eventuelt litt hvitløksbrød!