Gå til hovedinnhold

Veganske middagskaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Disse deilige middagskakene er en sterk konkurrent til bestemors tradisjonelle kjøttkaker! Kombinasjonen av de koke perlebyggene og soyaproteinen, gir en deilig konsistens og masse proteiner. Krydderet kan man naturligvis variere etter eget ønske og krydderskap, men kombinasjonen av røkt paprikapulver og spisskummen passer veldig godt. Server gjerne med litt kokte grønnsaker og brun saus, og søndagsmiddagen er klar. Middagskakene er også høye på protein og inneholder ikke egg eller melk. Oppskriften lager 10-12 stk.

Total tid: 2 t 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med en plantebasert middagskake, potetbiter og en makaronisalat. På tallerken ligger også gullfarget kniv og gaffel.
Deilige og proteinrike middagskaker er godt til middag, og som en varm lunsj.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok opp vann og tilsett buljong
    Kok opp vann, og løs opp buljongterningen i vannet.

  2. Kok perlebygg
    Når vannet koker, tilsett perlebygg. Følg anvisningen på emballasjen.

  3. Tilsett soyaprotein
    De siste 5 minuttene av koketiden tilsetter du soyaprotein. Blir det overflødig vann, hell av. Overfør blandingen til en stor bolle.

  4. Klargjør og mos bønnene
    Skyll bønnene, grovmos dem med en gaffel og bland dem inn i bollen med bygg og soya.

  5. Finhakk løk og tilsett blandingen
    Finhakk løken og ha i bollen. Bland godt sammen.

  6. Tilsett krydder
    Ha i spisskummen, paprikapulver og chilipulver. Smak til med salt og pepper.

  7. Varm opp stekepanne med litt olje
    Varm en stor stekepanne på medium/høy varme med litt olje oppi.

  8. Form deigen
    Form deigen til små runde boller og mos dem deretter flate til middagskaker. De skal være veldig lette å forme, og faller ikke fra hverandre. Strø på med litt mel på hver side.

  9. Stek middagskakene
    Stek middagskakene 4-5 minutter på hver side, eller til de er gylne i fargen.