Gå til hovedinnhold

Veganske iskrempinner

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Vil du spise en dyrevennlig iskrem i sola? Lag dine egne veganske ispinner! Du velger selv om du vil at denne kremete isen skal ha smak av lakris eller sjokolade. Oppskriften bruker bløtlagte cashewnøtter som er til fordel for opptaket av jern, kalsium og sink. Men du kan også bruke cashewnøtter som ikke er bløtlagt, eller bytte de ut med lik mengde kokosmelk. Kokosmelken bidrar også til å gjøre ispinnene er laktosefrie! Oppskriften tar kort til å lage, men iskrempinnene må fryses over natten. Elsker du sjokoladeis? Prøv også oppskriften på sjokoladeis av cashewnøtter eller sjokolade nicecream!

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Veganske iskrempinner med smeltet sjokolade og hakkede pistasjnøtter.
Vegansk iskrem på pinne som kan nytes året rundt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kjør alt i en blender
    Ha kokosmelk, dadler, cashewnøtter og lakrispulver og salt i en blender og kjør til en jevn smoothie. Alternativt kan du bruke kakaopulver istedenfor lakrispulver og salt.

  2. Hell over i isformer
    Hell iskremen i isformer og frys over natten.

  3. Nyt dine kremete ispinner
    Etter iskrempinnene er fryst, kan du ta på ekstra topping, f.eks. smeltet melkefri sjokolade og hakkede nøtter!