Gå til hovedinnhold

Veganske amerikanske pannekaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Veganske amerikanske pannekaker, er herlige, tykke pannekaker uten egg eller melk! Hemmeligheten er kikertlake som binder ingrediensene sammen og løfter røren. Du kan steke pannekakerøren med en gang, eller la den godgjøre seg i kjøleskapet over natten og steke de til frokost dagen etter. De veganske amerikanske pannekakene serveres gjerne med plantebasert krem som du kan piske selv med lønnesirup du kan ringle på toppen! Oppskriften har vi fått låne av Veganske Fristelser. En porsjon gir ca. 10 tykke pannekaker.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et tårn med, tykke pannekaker toppet med friske bær og krem på en pudderrosa tallerken.
Tykke pannekaker passer perfekt til fetetirsdag, også kjent som pannekakedagen! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Smelt smør i en liten kjele
    Smelt vegansk smør. Avkjøl det.

  2. Ha det våte i en bolle
    Ha kikerlake og plantemelk i en bolle.

  3. Tilsett det tørre
    I mens du visper ha i hvetemel, bakepulver, salt og sukker. Rør til en røre.

  4. Ha i det smeltede smøret
    Ha i det smeltede smøret og visp alt sammen.

  5. Stek de med en gang eller la røren svelle
    Du kan steke dem med en gang eller la de svelle over natten og stek pannekakene til frokost. Avkjøl på dem en rist.

  6. Pisk krem og topp pannekakene
    Pisk vegansk fløte med vaniljesukker til krem. Server pannekakene med lønnesirup, krem og friske bringebær.