Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok potetene i en kjele
Legg potetene i en kjele med vann og kok dem til de blir møre (ca. 20-40 min). Sett til side.
Kok byggris
Om du ikke har lagt byggrisen i bløt over natten, kan du koke dem som anvist på pakken.
Kutt grønnsakene
Kutt løk, gulrot, stangselleri og sopp i terninger. Finhakk hvitløk.
Stek grønnsakene i en jerngryte
Stek de oppkuttede grønnsakene i en jerngryte som tåler å være i ovnen, eller bruk en stor stekepanne. Stek i ca. 10 minutter, eller til soppen begynner å avgi væske.
Tilsett ingredienser til fyllet
Hell i grønnsaksbuljong, rødvin, bløtlagt byggris, timian, rosmarin og tomatpuré. La det koke opp. Sett deretter ned varmen og la det putre i ca. 25 minutter under lokk. Rør rundt en gang i blant. Smak til med salt og pepper. Har du laget fyllet i en stekepanne, legger du det over i en ildfast form.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 200 °C.
Lag potetstappe
Mos de kokte potetene, smør, soyamelk og næringsgjær til en tykk potetstappe. Dette skal legges over fyllet som et lokk.
Fordel potetstappen over
Bruk en stor sleiv til å fordele potetstappen jevnt over hele fyllet i jerngryten eller den ildfaste formen.
Stek midt i ovnen
Plasser retten midt i ovnen og stek i ca. 25 minutter. De siste 5 minuttene kan gjerne være på grillmodus, så du får en jevn og gyllen farge.