Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered soyamedaljonger
Start med å ha soyamedaljongene i en skål sammen med grønnsaksbuljong. Hell over kokende vann og sett til siden. Husk å snu på dem underveis så alle sidene blir myke. (Hvis du bruker soya-filetbiter istedenfor, dropper du dette steget.)
Skjær rødkål
Ta av de ytterste lagene på rødkålen. Skjær rødkålen i fire og fjern den harde stilken. Så skjær rødkålen i tynne skiver. Ha det i en stor gryte.
Tilsett resten av ingrediensene i rødkålgryten
Skjær eplene i små biter og ha dem i gryta sammen med solbærsirup, eddik, allehånde, anis og salt. Kok opp og la det småkoke under lokk i 1-2 timer, til all væsken har blitt borte. Rør litt underveis.
Tilbered potetene
Mens rødkålgryten småkoker, kan du vaske potetene. Skjær en liten skive bort fra langsiden av potetene, slik at de får en flat side de kan ligge på på bordet. Deretter finn frem to bambuspinner og legg de på hver side av en og en potet om gangen. Skjær tynne skiver i potetene, men ikke helt igjennom. Bambuspinne hjelper så du ikke skjærer helt ned, for poteten skal fortsatt holde sammen. Til slutt ser det ut som et trekkspill. Når du har gjort det med alle potetene, legg dem i kaldt vann.
Kok kålrot og gulrøtter
Skrell kålroten og gulrøttene. Husk å skjær av toppen og bunnen. Deretter skjær kålroten i medium store biter og gulrøttene i små biter. Kok opp vann i en kasserolle og ha i grønnsaksbitene. La de koke i 25 minutter.
Mariner soyamedaljongene
I mellomtiden hell av vannet på soyamedaljongene. Og press ut den væsken fra dem du greier. Deretter klipp dem opp i mindre biter. Ha de tilbake i skålen sammen med soyasaus, liquid smoke, løkpulver, hvitløkspulver og pepper. Bland inn. (Bruker du filetbiter istedenfor soyamedaljonger lager du bare marinaden i dette steget og setter den til side.)
Sett på ovnen
Når kålroten og gulrøttene til kålrotstappen er ferdigkokte, forvarmer du på ovnen på 225 °C (for potetene).
Lag kålrotstappe
Hell av vannet på kålroten og gulrøttene og ha de tilbake i kasserollen. Ha i fløte, smør, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å blende det til en stappe. La den stå på lav varme.
Stek potetene
Ta ut potetene fra det kalde vannet. Smør smør i bunnen av en ildfast form. Legg i potetene i. Lag hvitløkssmør ved å blande smør, presset/hakket hvitløksfedd, salt og pepper. Når det er gjort, smør det på potetene. Sett midt i ovnen i 40 minutter. Eventuelt lengre hvis du vil ha de enda sprøere.
Stek soyamedaljongene
Ha olje i en stekepanne og stek soyamedaljongene godt på begge sider. Legg de på et fat og deretter tre de på bambusspyd eller lignende. (Bruker du filetbiter, tiner du dem bare i stekepannen og heller på marinanden. Deretter stek dem sprø og tre dem på et trespyd.)
Julemiddagen er servert
Legg pinnekjøttet med hasselbackpoteter, kålrotstappe og den ferdigkokte rødkålen på en flott tallerken og nyt!