Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Hakk grønnsaker
Start med å grovhakke sjampinjong, løk, hvitløk. Finhakk gulrot og stangselleri.
Stek sjampinjong i en stekepanne
Varm rikelig med olje i en stekepanne. Stek soppen på medium varme til den er gyllen. Sett soppen til side mens du lager sausen.
Lag tomatsaus i en gryte
Varm olje i en gryte og stek løk og hvitløk på medium til svak varme til den er myk. Tilsett gulrot og stangselleri, og la det steke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Bruk mer olje hvis det er tørt. Tilsett oregano, basilikum, timian og laubærblad. La det surre under omrøring i ca. 1 minutt.
Tilsett resten av ingrediensene
Tilsett tomatboksen, tomatpuré, soyabiter og buljongvannet. Kok opp og la det koke på svak varme i minst 30 minutter uten lokk. La den gjerne koke flere timer hvis du har tid for mer fylde. Tilsett den stekte soppen underveis. Smak til med salt og pepper. Ta ut laurbærbladet.
Forvarm ovnen
Sett ovnen på 225 °C.
Lag hvit saus i en liten gryte
Smelt margarinet i en liten gryte på lav varme. Tilsett mel og rør det jevnt mens det surrer under omrøring i 1-2 minutter.
Tilsett soyamelk
Tilsett litt og litt soyamelk mens du visper sausen jevn. Kok opp og småkok 3-4 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Hell i litt vann hvis den er for tykk.
Sett sammen lasagnen
Finn fram en ildfast form og legg lagvis med lasagneplater, tomatsaus og litt hvit saus. Avslutt med et godt lag hvit saus. Strø soyaost over.
Stek i ovnen
Stek på 225 °C i 15 minutter med lokk/folie over. Stek så i 15-20 minutter uten lokk til den er gyllen og lasagneplatene er møre. La retten hvile i 5 minutter før servering.
Klar til servering
Server lasagnen med litt grønnsaker, f.eks en frisk salat med ruccola, paprika og rødløk.