Gå til hovedinnhold

Vegansk lasagne med hvit saus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Har du lyst til å lage en kjøttfri lasagne til middag? Prøv oppskriften på vegansk lasagne med hvit saus! Den er myk, saftig, god og proppfull av forskjellige grønnsaker som sjampinjong, gulrot, stangselleri og løk. Det er vanskelig å bli lei av lasagne, og denne kommer garantert til å bli en storfavoritt rundt matbordet.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En saftig vegansk lasagne med frisk rucculasalat på en tallerken.
En saftig og kjøttfri lasagne er kjempegodt til middag. Foto: Knut Bry

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk grønnsaker
    Start med å grovhakke sjampinjong, løk, hvitløk. Finhakk gulrot og stangselleri.

  2. Stek sjampinjong i en stekepanne
    Varm rikelig med olje i en stekepanne. Stek soppen på medium varme til den er gyllen. Sett soppen til side mens du lager sausen.

  3. Lag tomatsaus i en gryte
    Varm olje i en gryte og stek løk og hvitløk på medium til svak varme til den er myk. Tilsett gulrot og stangselleri, og la det steke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Bruk mer olje hvis det er tørt. Tilsett oregano, basilikum, timian og laubærblad. La det surre under omrøring i ca. 1 minutt.

  4. Tilsett resten av ingrediensene
    Tilsett tomatboksen, tomatpuré, soyabiter og buljongvannet. Kok opp og la det koke på svak varme i minst 30 minutter uten lokk. La den gjerne koke flere timer hvis du har tid for mer fylde. Tilsett den stekte soppen underveis. Smak til med salt og pepper. Ta ut laurbærbladet.

  5. Forvarm ovnen
    Sett ovnen på 225 °C.

  6. Lag hvit saus i en liten gryte
    Smelt margarinet i en liten gryte på lav varme. Tilsett mel og rør det jevnt mens det surrer under omrøring i 1-2 minutter.

  7. Tilsett soyamelk
    Tilsett litt og litt soyamelk mens du visper sausen jevn. Kok opp og småkok 3-4 minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Hell i litt vann hvis den er for tykk.

  8. Sett sammen lasagnen
    Finn fram en ildfast form og legg lagvis med lasagneplater, tomatsaus og litt hvit saus. Avslutt med et godt lag hvit saus. Strø soyaost over.

  9. Stek i ovnen
    Stek på 225 °C i 15 minutter med lokk/folie over. Stek så i 15-20 minutter uten lokk til den er gyllen og lasagneplatene er møre. La retten hvile i 5 minutter før servering.

  10. Klar til servering
    Server lasagnen med litt grønnsaker, f.eks en frisk salat med ruccola, paprika og rødløk.