Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gjør klar former til karamellpuddingen
Finn fram en liten brødform eller fire porsjonsformer.
Finn fram en gryte
Smelt sukker og vann i en gryte på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge.
Hell sukkerrøren i formen
Hell sukkerrøren over i formen(e). Nå vil det stivne, men det er ikke så farlig – når karamellpuddingen helles over vil det smelte igjen.
Bland agarpulver og kokosmelk i en bolle
Rør agarpulveret ut i kokosmelken, og la det stå i noen minutter før du fortsetter. Hell deretter det hele over i en gryte.
Tilsett ingredienser i gryten med kokosmelk og agarpulver
Tilsett sirup, maisstivelse og vanilje i gryten med kokosmelk og agarpulver. Varm blandingen opp mens du visper. Når det begynner å koke skrur du temperaturen litt ned, og lar det småkoke i to minutter.
Hell blandingen i formen med sukkerrøre
Ha av varmen, og hell blandingen fra gryten over i formen(e). Avkjøl i 3-4 timer, eventuelt over natten.
Server på et fint serveringsfat
Ved servering bruker du en kniv til å skjære langs kantene, før du hvelver karamellpuddingen over på serveringsfat!