Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Sett ovnen på 200 °C.
Kok makaroni i en kjele
Kok makaroni sånn som det står på pakken.
Lag gratengsausen i en kjele
Ha vegansk smør i en kjele og smelt det. Ha i hvetemel, hvis du skal lage sausen glutenfri ha i maisenna etterpå.
La sausen tykne
Bland sammen og ha i plantemelk og rør. Nå kan du ha i maisenna hvis du heller bruker det. Ha i krydderne og næringsgjær. Bland det inn og visp i mens det småkoker så det tykner. Deretter sett på lav varme.
Hell av vannet til makaronien
Hell av vannet til den ferdigkokte makaronien og sett til side.
Preparer tofu
Hell av vannet tofuen ligger i og legg den på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Press ut den væsken du greier, men ikke press for hardt så den smuldrer opp. Finn frem en ildfast form. Riv tofuen i små biter og ha det i formen. Deretter ha over soyasaus og knus et noriark. Bland det inn, så alle tofubitene har det på seg.
Sett sammen gratengen i en ildfast form
Ha makaroni i formen, i tillegg til den hvite sausen og bland alt sammen. Til slutt strø over griljermel og sett den i ovnen i 30 minutter. Ikke ha den for høyt opp, ha den litt under midten.
Kok potetene og smelt smør
I mellomtiden kok potet. Smelt smør til å ha over potetene og "fiskegratengen".
Preparer råkost i en skål
Skrell og rasp gulrøtter. Skrell og skjær appelsin. Ha det i en skål.
Server gratengen med kokte poteter, smeltet smør og råkost
Server vegansk fiskegrateng med kokte poteter, smeltet smør og råkost. Nyt på det fulleste!