Gå til hovedinnhold

Vegansk fiskegrateng

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

En herlig vegansk fiskegrateng med makaroni og raspet gulrot. Gratengen får en deilig, fast tekstur av tofubiter, med et sprøtt lokk av griljermel. Den veganske vrien på den klassiske ovnsretten lages helt uten melk fra ku eller egg. En oppskrift gir ca. 2-3 porsjoner. Denne oppskriften på hjemmelagd vegansk fiskegrateng har vi fått låne av Veganske Fristelser.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med vegansk fiskegrateng, raspede gulrøtter og kokte poteter.
Vegansk fiskegrateng med makaroni og tofu er en klar familiefavoritt. Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 200 °C.

  2. Kok makaroni i en kjele
    Kok makaroni sånn som det står på pakken.

  3. Lag gratengsausen i en kjele
    Ha vegansk smør i en kjele og smelt det. Ha i hvetemel, hvis du skal lage sausen glutenfri ha i maisenna etterpå.

  4. La sausen tykne
    Bland sammen og ha i plantemelk og rør. Nå kan du ha i maisenna hvis du heller bruker det. Ha i krydderne og næringsgjær. Bland det inn og visp i mens det småkoker så det tykner. Deretter sett på lav varme.

  5. Hell av vannet til makaronien
    Hell av vannet til den ferdigkokte makaronien og sett til side.

  6. Preparer tofu
    Hell av vannet tofuen ligger i og legg den på et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Press ut den væsken du greier, men ikke press for hardt så den smuldrer opp. Finn frem en ildfast form. Riv tofuen i små biter og ha det i formen. Deretter ha over soyasaus og knus et noriark. Bland det inn, så alle tofubitene har det på seg.

  7. Sett sammen gratengen i en ildfast form
    Ha makaroni i formen, i tillegg til den hvite sausen og bland alt sammen. Til slutt strø over griljermel og sett den i ovnen i 30 minutter. Ikke ha den for høyt opp, ha den litt under midten.

  8. Kok potetene og smelt smør
    I mellomtiden kok potet. Smelt smør til å ha over potetene og "fiskegratengen".

  9. Preparer råkost i en skål
    Skrell og rasp gulrøtter. Skrell og skjær appelsin. Ha det i en skål.

  10. Server gratengen med kokte poteter, smeltet smør og råkost
    Server vegansk fiskegrateng med kokte poteter, smeltet smør og råkost. Nyt på det fulleste!