Gå til hovedinnhold

Vegansk brownies

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Myke og saftige brownies helt uten egg eller melk! Server dem i bursdag, konfirmasjon eller når du vil ha noe ekstra godt til kaffen. Vegansk brownies smaker helt himmelsk, og den hemmelige ingrediensen som holder røren så fint sammen, er kikertlake! Laken kikerter ligger i inneholder stoffer som fungerer som en bindemiddel og kan brukes i mange andre desserter, slik som marengs. Denne brownies oppskriften har vi fått låne av Veganske Fristelser.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Saftige veganske brownies over hverandre på en stettskål.
Saftige og myke brownies helt uten egg eller melk.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 175 °C.

  2. Smelt sjokolade og smør i en kjele
    Smelt sjokolade og smør og sett det til side.

  3. Pisk kikertlake i en kjøkkenmaskin
    Pisk kikertlake i en kjøkkenmaskin. Det blir stivt etter 5-10 minutter.

  4. Bland sjokoladeblandingen med kikertlaken
    Ha i den smelta sjokoladen og smøret. Pisk det inn så det blir blandet. Husk å ta ned kantene så alt blir med.

  5. Bland i det tørre
    Ha i det tørre og pisk alt sammen til det er blandet. Husk å ta ned kantene.

  6. Fyll en langpanne med røren
    Ha bakepapir utover en langpanne og hell røren på. Smør den utover og sett midt i ovnen i 40 minutter. Hvis du lager halvparten av oppskriften bruk en form som er rundt 23x23 cm og stek den i 25 minutter.

  7. Avkjøl før servering
    Når den er ferdig, avkjøl den før du skjærer i den. Del opp i biter og server. Hvis den skal spises senere, oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.