Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Myke og saftige brownies helt uten egg eller melk! Server dem i bursdag, konfirmasjon eller når du vil ha noe ekstra godt til kaffen. Vegansk brownies smaker helt himmelsk, og den hemmelige ingrediensen som holder røren så fint sammen, er kikertlake! Laken kikerter ligger i inneholder stoffer som fungerer som en bindemiddel og kan brukes i mange andre desserter, slik som marengs. Denne brownies oppskriften har vi fått låne av Veganske Fristelser.
Sett på ovnen
Sett ovnen på 175 °C.
Smelt sjokolade og smør i en kjele
Smelt sjokolade og smør og sett det til side.
Pisk kikertlake i en kjøkkenmaskin
Pisk kikertlake i en kjøkkenmaskin. Det blir stivt etter 5-10 minutter.
Bland sjokoladeblandingen med kikertlaken
Ha i den smelta sjokoladen og smøret. Pisk det inn så det blir blandet. Husk å ta ned kantene så alt blir med.
Bland i det tørre
Ha i det tørre og pisk alt sammen til det er blandet. Husk å ta ned kantene.
Fyll en langpanne med røren
Ha bakepapir utover en langpanne og hell røren på. Smør den utover og sett midt i ovnen i 40 minutter. Hvis du lager halvparten av oppskriften bruk en form som er rundt 23x23 cm og stek den i 25 minutter.
Avkjøl før servering
Når den er ferdig, avkjøl den før du skjærer i den. Del opp i biter og server. Hvis den skal spises senere, oppbevar i en tett boks i kjøleskapet.