Gå til hovedinnhold

Veganburger med kikerter og kål

OPPSKRIFTEN LAGET AV NOAH oppskriftshefte

Disse digge burgerne er et perfekt eksempel på at plantebaserte burgere både er sunt og godt! Bestående av masse deilige friske, grønnsaker, og en boks med kikerter, holder disse burgerne deg god og mett lenge. Det er også en perfekt oppskrift hvis man har litt slitne grønnsaker i kjøleskapet som bør spises opp, eller noen kokte potetrester fra en tidligere middag. Servert med potetbåter, burgerbrød og litt salat er dette den perfekte middagen eller en digg varm lunsj! Oppskriften lager ca. 12 burgere.

Total tid: 3 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Plantebasert burger med masse salat, sylteagurk og tomat, på et hvitt og blått serveringsbrett. Ved siden av burgeren ligger det en porsjon pommes frittes.
Sunn og god burger, som inneholder masse kostfiber og proteiner som holder deg mett lenge.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok poteter
    Kok opp vann i en kjele på ovnen, og kok potetene til de er møre. (ca. 15-25 min, litt avhengig av potetene).

  2. Kutt grønnsaker
    Mens potetene koker, grovrasp kål og gulrøtter. Finhakk løken, hvitløken og chili. Legg sammen i en stor bolle.

  3. Tilsett resterende ingredienser og bland sammen
    Tilsett de kokte potetene, kikerter, gurkemeie, kikertmel, salt og havregryn i bollen. Bland godt sammen ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Kan også moses manuelt med en potetstapper. Miks til blandingen er glatt, men ikke for løs.

  4. La blandingen hvile
    La burgerblandingen hvile i 15 minutter.

  5. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 200°C.

  6. Form burgere
    Form til burgere med hendene. Prøvestek gjerne en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt kikertmel eller havregryn.

  7. Stek burgere i stekepanne
    Stek burgerne i en non-stick panne på svak/middels varme, i 5-6 minutter på hver side, eller til de har fått farge.

  8. Stek i oven til de er gjennomstekt
    Smør en ildfast form med litt olje eller plantebasert smør. Legg burgerne i formen, og stek de deretter midt i ovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.

  9. Server med ønsket tilbehør
    De veganske burgerne smaker kjempegodt med sylteagurk, salat og litt dressing!

Tips!

  • Servér burgerne med salat, hamburgerbrød og/eller råstekte poteter.