Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok poteter
Kok opp vann i en kjele på ovnen, og kok potetene til de er møre. (ca. 15-25 min, litt avhengig av potetene).
Kutt grønnsaker
Mens potetene koker, grovrasp kål og gulrøtter. Finhakk løken, hvitløken og chili. Legg sammen i en stor bolle.
Tilsett resterende ingredienser og bland sammen
Tilsett de kokte potetene, kikerter, gurkemeie, kikertmel, salt og havregryn i bollen. Bland godt sammen ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Kan også moses manuelt med en potetstapper. Miks til blandingen er glatt, men ikke for løs.
La blandingen hvile
La burgerblandingen hvile i 15 minutter.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200°C.
Form burgere
Form til burgere med hendene. Prøvestek gjerne en burger først. Om den er for løs, tilsetter du litt kikertmel eller havregryn.
Stek burgere i stekepanne
Stek burgerne i en non-stick panne på svak/middels varme, i 5-6 minutter på hver side, eller til de har fått farge.
Stek i oven til de er gjennomstekt
Smør en ildfast form med litt olje eller plantebasert smør. Legg burgerne i formen, og stek de deretter midt i ovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Server med ønsket tilbehør
De veganske burgerne smaker kjempegodt med sylteagurk, salat og litt dressing!