Gå til hovedinnhold

Valnøttstek

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Bring julestemningen til bords med en mør valnøttstek! Med en kombinasjon av rik nøttesmak og fyldig tekstur, vil denne retten bli en favoritt for både veganere og de som ønsker å prøve noe nytt til jul. Oppskriften inneholder smakfulle valnøtter og er krydret med hvitløk og pepper, men du kan selvfølgelig legge til dine egne favorittkrydder. Valnøttsteken passer perfekt til tradisjonelt juletilbehør slik som tranebærsaushvitløksmos og ristede rosenkål med granateple. Én oppskrift gir 8 valnøttsteker og er nok til ca. 4 personer.

Total tid: 50 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En nystekt valnøttstek dandert med rosmarinkvister tas ut av ovnen.
Valnøttstek er en veldig enkel nøttestek til jul!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok risen
    Kok risen som anvist på pakken. La den avkjøles.

  2. Preparer resten av ingrediensene
    Mens risen koker kan du finmale valnøttene og putte det i en separat skål. Finmal linfrø. Finhakk hvitløk.

  3. Ta frem en stor bolle
    I en stor bolle blander du linfrø, hvitløk, havsalt og pepper.

  4. Tilsett avkjølt ris
    Tilsett den avkjølte risen, og bland godt.

  5. Tilsett mesteparten av valnøttene
    Tilsett mesteparten av de malte valnøttene, men la det bli igjen noe som du kan vende stekene i til slutt.

  6. Kna til en deig
    Bruk hendene, og kna deigen sammen. Du skal ende opp med en sticky deig som er lett å jobbe med.

  7. Del deigen opp i ønsket form
    Del deigen opp i like store deler. Én oppskrift gir 8 passe store firkanter, men du kan også forme pucker. Vend stekene i resten av valnøttene.

  8. Stek valnøttstekene i ovnen
    Legg stekene over på et bakebrett med bakepapir. Stek i 15 minutter ved 200 °C. Snu alle stekene, og stek videre i 15 minutter til.

  9. Server med klassisk juletilbehør
    Da kan jula bare komme! Server gjerne valnøttstekene med tranebærsaus, hvitløksmos og rosenkål med granateple.