Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok risen
Kok risen som anvist på pakken. La den avkjøles.
Preparer resten av ingrediensene
Mens risen koker kan du finmale valnøttene og putte det i en separat skål. Finmal linfrø. Finhakk hvitløk.
Ta frem en stor bolle
I en stor bolle blander du linfrø, hvitløk, havsalt og pepper.
Tilsett avkjølt ris
Tilsett den avkjølte risen, og bland godt.
Tilsett mesteparten av valnøttene
Tilsett mesteparten av de malte valnøttene, men la det bli igjen noe som du kan vende stekene i til slutt.
Kna til en deig
Bruk hendene, og kna deigen sammen. Du skal ende opp med en sticky deig som er lett å jobbe med.
Del deigen opp i ønsket form
Del deigen opp i like store deler. Én oppskrift gir 8 passe store firkanter, men du kan også forme pucker. Vend stekene i resten av valnøttene.
Stek valnøttstekene i ovnen
Legg stekene over på et bakebrett med bakepapir. Stek i 15 minutter ved 200 °C. Snu alle stekene, og stek videre i 15 minutter til.
Server med klassisk juletilbehør
Da kan jula bare komme! Server gjerne valnøttstekene med tranebærsaus, hvitløksmos og rosenkål med granateple.