Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Start med å koke poteter
Du velger selv om du vil skrelle potetene eller beholde skallet på. Skyll dem og legg dem i en passe stor kjele. Hell over kokende vann og la dem småkoke til de er ferdige. Dette kan ta mellom 15-25 min, avhengig av størrelsen på potetene.
Kutt tofublokken
Mens potetene koker: skyll og press ut væsken fra tofublokken. Kutt de deretter i omtrent 2 cm tykke strimler.
Lag tofupanering i to skåler
Finn fram to dype skåler. Visp sammen usøtet soyamelk og kikertmel i den ene skålen. Bland sammen strøkavring, dill, persille, estragon og hvitløkspulver i den andre skålen. Tilsett litt salt om ønskelig.
Stek tofupinnene i en stekepanne
Varm en stekepanne på middels/høy varme med litt nøytral olje. Vend tofustrimlene først i skålen med kikertrøre og deretter i skålen med strøkavring. Stek panerte tofupinner i den varme stekepannen i omtrent 4-5 minutter på hver side til de er gyllenbrune. Stek alle tofustrimlene og legg dem over på tørkepapir så det trekker til seg litt av oljen.
Lag potetstappen i kjelen
Hell av vannet når potetene er ferdig kokt og ha dem over i en bolle. Mos potetene med en potetmoser og tilsett usøtet soyamelk, vegansk smør og næringsgjær. Bland og mos godt til du får en jevn stappe. Sett til side.
Lag smeltet sitronsmør
Kutt sukkererter i to og vårløk i skrå skriver. Varm en kjele på middels/lav varme og ha i sukkererter, vårløk, smør og sitronjuice. Varm til smøret er smeltet.
Rasp gulrot i en skål
Rasp gulrot på et rivjern og legg det i en skål. Det kan være godt å tilsette litt nypresset limejuice for en friskere rett. Smak deg frem.
Sett sammen alt pent på en tallerken
Server panerte tofupinner med hjemmelaget potetstappe, raspa gulrot og smeltet sitronsmør.