Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.
Kutt grønnsakene
Finhakk hvitløk. Kutt løk og paprika i terninger.
Kok soyagranulat i en stekepanne
Varm en stekepanne på middels/høy varme med vannet. La vannet koke opp før du har i soyagranulat, spisskummen, oregano, paprikapulver og chilipulver.
Ha i grønnsaker
Ha så i hvitløk, løk og paprika når vannet har kokt vekk i pannen. Stek med jevnlig omrøring til løken blir blank.
Legg til hakkede tomater
Sett pannen ned til middels/lav varme og ha i hakkede tomater. Rør godt og la tomatsausen stå på varmen mens du lager ostesausen.
Smelt smør til ostesausen
Smelt smør i en liten kjele på middels varme. Visp inn melet til du får en tykk masse. Spe så på med usøtet soyamelk.
Visp sausen til den blir tykk
Visp til slutt inn næringsgjær, muskat, paprikapulver og spisskummen. Sett forsiktig opp varmen mens du visper slik at sausen blir tykk.
Sett sammen tacogratengen
Begynn med et tynt lag av tomatsaus i den ildfaste formen. Ha så et lag med tortillachips, et nytt lag med tomatsaus og så et lag med ostesaus. Gjenta til du ikke har mer fyll igjen, men avslutt alltid med ostesausen som øverste lag.
Stek tacogratengen
Stek tacogratengen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. La den avkjøle seg litt og server f.eks med vegansk revet ost, litt friske salatblader, rødløk, tomat og agurk.