Gå til hovedinnhold

Tacograteng med tortillachips

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Fredagstaco er et velkjent begrep her i Norge, og det er ikke så rart, så mye vi elsker smaken av taco! I denne oppskriften på tacograteng får du den gode tacosmaken i en herlig lasagne. Lagene av fløyelsmyk vegansk ostesaus og tomatsaus med grønnsaker, akkompagneres med et ekstra lag knasende nachos. Oppskriften bruker soyagranulat, men du kan også erstatte dette med en plantebasert farse. Topp lasagnen med litt melkefri revet ost, eller hva med en hjemmelaget aioli med hvitløk? Du kan også knuse litt ekstra nachos/tortillachips på toppen for en ekstra crunch!

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En kniv skjærer i skorpen til en nystekt tacograteng toppet med vegansk revet ost.
Tacograteng er en herlig kombinasjon av tacosmaken og den italienske lasagnen.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.

  2. Kutt grønnsakene
    Finhakk hvitløk. Kutt løk og paprika i terninger.

  3. Kok soyagranulat i en stekepanne
    Varm en stekepanne på middels/høy varme med vannet. La vannet koke opp før du har i soyagranulat, spisskummen, oregano, paprikapulver og chilipulver.

  4. Ha i grønnsaker
    Ha så i hvitløk, løk og paprika når vannet har kokt vekk i pannen. Stek med jevnlig omrøring til løken blir blank.

  5. Legg til hakkede tomater
    Sett pannen ned til middels/lav varme og ha i hakkede tomater. Rør godt og la tomatsausen stå på varmen mens du lager ostesausen.

  6. Smelt smør til ostesausen
    Smelt smør i en liten kjele på middels varme. Visp inn melet til du får en tykk masse. Spe så på med usøtet soyamelk.

  7. Visp sausen til den blir tykk
    Visp til slutt inn næringsgjær, muskat, paprikapulver og spisskummen. Sett forsiktig opp varmen mens du visper slik at sausen blir tykk.

  8. Sett sammen tacogratengen
    Begynn med et tynt lag av tomatsaus i den ildfaste formen. Ha så et lag med tortillachips, et nytt lag med tomatsaus og så et lag med ostesaus. Gjenta til du ikke har mer fyll igjen, men avslutt alltid med ostesausen som øverste lag.

  9. Stek tacogratengen
    Stek tacogratengen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. La den avkjøle seg litt og server f.eks med vegansk revet ost, litt friske salatblader, rødløk, tomat og agurk.