Gå til hovedinnhold

Tabbouleh

OPPSKRIFTEN LAGET AV NOAH oppskriftshefte

Tabbouleh, også kjent som tabouleh eller tabbouli, er en rett med opprinnelse fra Midtøsten. Tabbouleh blir tradisjonelt servert i en meze, altså sammen med andre småretter som kan deles på fest eller i andre sosiale sammenkomster! Den grønne salaten kan selvfølgelig også nytes alene til lunsj. Blandingen er proppet med friske smaker fra blant annet persille, agurk, tomat og sitron. Finhakket fersk mynte skaper en karakteristisk, spennende aroma. Denne tabbouleh-oppskriften bruker couscous, men du kan også koke bulgur eller quinoa til.

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Tabbouleh i en stor salatbolle i tre, omringet av ferske grønnsaker.
Litt syrlig tabbouleh passer utmerket sammen med grillmat.

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag couscous
    Lag couscous som anvist på pakken. Du kan også bruke bulgur eller quinoa. Rør lett med en gaffel og la det avkjøles før du blander inn resten av ingrediensene.

  2. Skjær grønnsaker og urter
    Skjær opp tomat og agurk i små biter. Finhakk løken. Hakk persille og mynte.

  3. Bland alt i en stor bolle
    Bland inn grønnsakene og urtene sammen med couscousen i en stor bolle. Hell olivenolje og sitronsaft i salaten og bland det inn. Smak til med salt og pepper.

  4. Din tabbouleh er klar til servering
    Server salaten som den er til lunsj, eller bruk den som tilbehør i et større måltid. Tabbouleh passer utmerket med falafel eller som siderett på grillfest.