Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Tabbouleh, også kjent som tabouleh eller tabbouli, er en rett med opprinnelse fra Midtøsten. Tabbouleh blir tradisjonelt servert i en meze, altså sammen med andre småretter som kan deles på fest eller i andre sosiale sammenkomster! Den grønne salaten kan selvfølgelig også nytes alene til lunsj. Blandingen er proppet med friske smaker fra blant annet persille, agurk, tomat og sitron. Finhakket fersk mynte skaper en karakteristisk, spennende aroma. Denne tabbouleh-oppskriften bruker couscous, men du kan også koke bulgur eller quinoa til.
Lag couscous
Lag couscous som anvist på pakken. Du kan også bruke bulgur eller quinoa. Rør lett med en gaffel og la det avkjøles før du blander inn resten av ingrediensene.
Skjær grønnsaker og urter
Skjær opp tomat og agurk i små biter. Finhakk løken. Hakk persille og mynte.
Bland alt i en stor bolle
Bland inn grønnsakene og urtene sammen med couscousen i en stor bolle. Hell olivenolje og sitronsaft i salaten og bland det inn. Smak til med salt og pepper.
Din tabbouleh er klar til servering
Server salaten som den er til lunsj, eller bruk den som tilbehør i et større måltid. Tabbouleh passer utmerket med falafel eller som siderett på grillfest.