Gå til hovedinnhold

Spicy veganske kjøttboller i tomatsaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Disse spicy veganske kjøttbollene er laget på bokhvete med smak av soltørket tomat og røkt paprika! Bokhvetebollene har en herlig konsistens, med litt ekstra tyggemotstand fra hele solsikkefrø. De krydres med røkt paprikapulver og chilipulver, samt hvitløk og friske urter som gir ekstra smak. Før servering blandes de med en enkel tomatsaus, og serveres med spagetti og litt friske urter. Bokhvete har lite med hvete å gjøre, til tross for navnet. Både utseende og bruksområdene til bokhvete minner om korn, men det er faktisk en type nøtt. Bokhvete gir en fast og god konsistens i plantebaserte kjøttboller og burgere. Bokhvete er også glutenfri, og passer dermed ypperlig for glutenallergikere. En oppskrift gir ca. 26 boller.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med spaghetti og veganske kjøttboller, drysset på med fersk oregano.
Disse spicy veganske kjøttbollene er laget på bokhvete som gir dem en skikkelig god konsistens.

FREMGANGSMÅTE

  1. Finhakk løk og hvitløk
    Finhakk løk og hvitløk.

  2. Lag tomatsaus i en gryte
    Stek løk og hvitløk i litt vann eller olje i en gryte. Ha deretter i passata og kokossukker. Smak til med timian, salt, pepper og chili. La sausen koke i 30-45 minutter, gjerne lenger.

  3. Lag farse i en foodprosessor
    Ha kokt bokhvete, soltørket tomat, hvitløk, havregryn, paprikapulver, chili, salt, pepper og friske urter i en foodprosessor. Kjør maskinen til bokhveten er delvis most, med grove biter av bokhvete og soltørket tomat. Ha deretter i solsikkefrø og kjør i et par sekunder til - disse skal ikke moses, men være hele for litt ekstra tyggemostand.

  4. Form til boller og stek
    Ha litt vann på hendene og form farsen til små boller. Stek i en stekepanne på middels varme til de er gyllenbrune. Bollene ikke skal gjennomstekes, de skal kun varmes opp og stekes slik at de får en gyllen skorpe.

  5. Kok spaghetti
    Kok spaghetti i ønsket mengde som anvist på pakken.

  6. Ha tomatsausen over
    Når tomatsausen er ferdig, har du sausen over de veganske kjøttbollene. La småputre i et par minutter.

  7. Klar til servering
    Server de spicy, veganske kjøttbollene med spagetti, litt friske urter, f.eks. timian, oregano eller basilikum. Topp også gjerne med litt næringsgjær eller vegansk parmesan.