Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Rasp rødbeter og hakk mandler
Skrell og rasp opp rødbetene. Hakk mandlene i mellomstore biter.
Bland gjær med kaldt vann
Bland gjæren ut i det kalde vannet med en visp.
Tilsett resten av ingrediensene i bollen
Tilsett så mandler, raspet rødbeter, olivenolje, kavre, lønnesirup, speltmel, havregryn, salt og evt. næringsgjær.
Bland til en klissete deig
Bland deigen sammen i ca. 5 minutter. Deigen skal være klissete og noe flytende, så her trengs det ikke elting. Bruk gjerne en eltekrok i ca. 5 minutter på lav hastighet. Deigen vil være på grensen til sjokkrosa, men etter heving og steking, vil brødet bli lyst med rosa flekker.
Sett deigen til heving
Trekk ett lag med plastfolie over bollen og sett bollen til heving i kjøleskapet over natten, eller ca. 8 timer.
Sett på stekeovnen
Smør og mel en brødform og hell deigen over når den er ferdig med å heve. Trykk den flat og strø over med litt ekstra mel. Sett stekeovnen på 225 °C mens du lar brødet etterheve i 10-15 minutter.
Stek brødet midt i ovnen
Stek brødet i omtrent 40-50 minutter. Halvveis i stekingen snur du brødet på hodet og steker uten form. Avkjøles på rist før servering!
Server speltbrødet med ønsket pålegg
Når speltbrødet har fått avkjølt seg litt, kan du smøre på ønsket pålegg. Hva med gulrot- og kikertpostei med alfalfaspirer?