Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Skru på ovnen
Sett stekeovnen på 200 °C. Gjør klar en stekeplate med bakepapir, eller en ildfast form.
Skjær søtpotetene
Skrell søtpotetene og del i små terninger. Ringle over litt olje og havsalt. Bland med hendene og bak i ovnen til potetene er møre og begynner å få farge (10-20 min avhengig av ovn).
Kok quinoa
Kok ønsket mengde quinoa (evt. bulgur, couscous, eller nudler) som anvist på pakken. Tilsett gjerne også diverse krydder eller grønnsaksbuljong i vannet under oppkok om du ønsker det.
Stek tofu i en stekepanne
Hell vannet av tofuen, klem tørt med et rent kjøkkenhåndkle og skjær i terninger. Stek på middels varme til tofuen har blitt brun på alle sider. Ta platen av varmen og hell over soyasaus blandet med liquid smoke. Strø over næringsgjær. Rør godt så all tofuen får godgjort seg!
Lag wasabi-tahinibidressing
Rør sammen tahini, peanøttsmør og wasabi i en skål. Tilsett vann til ønsket tykkelse. Smak deg fram med wasabien, du skal så vidt merke et lite snev av futt! (Tilsett sitron og salt om du bruker noe annet enn peanøttsmør, da mange nøttesmør kan bli veldig søte i smaken.)
Skjær grønnsakene
Skjær avokadoen i store biter, hakk vårløken i ringer. Hakk nøttene og gressløk.
Server alle elementene sammen
Bland quinoa, avokado og vårløk i pannen med tofubacon eller legg lagvis i en skål. Strø over gressløk og hakkede nøtter. Ha over dressingen. Perfekt til lunsj, middag eller matpakka!