Gå til hovedinnhold

Søtpotetsalat med tofubacon og wasabi-tahinidressing

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Denne oppskriften på søtpotetsalat har mange spennende smaker. Her finner du ovnsbakt søtpotet, avokado, tofubacon, quinoa og kremet tahinidressing med et lite kick av wasabi! Quinoa kan enkelt byttes ut med andre ingredienser, slik som bulgur, couscous eller nudler. En mettende og vegansk lunsj, middag eller matpakke på tur.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
en skål med ovnsbakt søtpotet, toppet med grønn avokado, hakket vårløk og fersk basilikumblad ligger på en bordmatte av strå.
En fargerik søtpotetsalat med ovnsbakte søtpoteter og en deilig dressing!

FREMGANGSMÅTE

  1. Skru på ovnen
    Sett stekeovnen på 200 °C. Gjør klar en stekeplate med bakepapir, eller en ildfast form.

  2. Skjær søtpotetene
    Skrell søtpotetene og del i små terninger. Ringle over litt olje og havsalt. Bland med hendene og bak i ovnen til potetene er møre og begynner å få farge (10-20 min avhengig av ovn).

  3. Kok quinoa
    Kok ønsket mengde quinoa (evt. bulgur, couscous, eller nudler) som anvist på pakken. Tilsett gjerne også diverse krydder eller grønnsaksbuljong i vannet under oppkok om du ønsker det.

  4. Stek tofu i en stekepanne
    Hell vannet av tofuen, klem tørt med et rent kjøkkenhåndkle og skjær i terninger. Stek på middels varme til tofuen har blitt brun på alle sider. Ta platen av varmen og hell over soyasaus blandet med liquid smoke. Strø over næringsgjær. Rør godt så all tofuen får godgjort seg!

  5. Lag wasabi-tahinibidressing
    Rør sammen tahini, peanøttsmør og wasabi i en skål. Tilsett vann til ønsket tykkelse. Smak deg fram med wasabien, du skal så vidt merke et lite snev av futt! (Tilsett sitron og salt om du bruker noe annet enn peanøttsmør, da mange nøttesmør kan bli veldig søte i smaken.)

  6. Skjær grønnsakene
    Skjær avokadoen i store biter, hakk vårløken i ringer. Hakk nøttene og gressløk.

  7. Server alle elementene sammen
    Bland quinoa, avokado og vårløk i pannen med tofubacon eller legg lagvis i en skål. Strø over gressløk og hakkede nøtter. Ha over dressingen. Perfekt til lunsj, middag eller matpakka!